Soha nem volt még ekkora a probléma az Ajax háza táján! Az utánpótlásképzéséről híres Ajax gárdája az elmúlt években magasra tette a mércét, hisz amellett, hogy sorra nyerte a holland bajnokságokat, a Bajnokok Ligájában is sikerült maradandót alkotniuk. Előbb utóbb azonban várható volt, hogy az a klub, amely mindig eladja a legjobb játékosait, egyszer nem fogja tudni minőségben pótolni őket. 

Úgy fest, az Ajaxnál most jött el ez a pillanat, a csapat teljesítménye ebben a szezonban siralmas, a szurkolóknál pedig a Feyenoord elleni mérkőzés közben telt be a pohár, a vendégek 3 gólos vezetésénél betörtek a stadionba, a találkozó pedig félbeszakadt.

A pályán zajló eseményeket nehezen emésztették meg az Ajax-szurkolók, akik először az első félidő végén dobáltak a pályára pirotechnikai eszközöket, ezért tíz percre félbeszakadt a mérkőzés.

Bár úgy tűnt, folytatódhat a meccs, a második félidőben sem csillapodtak a kedélyek, ugyanis a hazai drukkerek ismét fáklyákat dobáltak a pályára, végül a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB), a rendőrség és a klubok egyeztetése után az a döntés született, hogy a mérkőzést félbeszakítják.

A dühös drukkerek megrohamozták a Johan Cruijff Arena főbejáratát, akik meg akarták akadályozni, hogy bárki távozzon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!