A 7 idegenbeli és az ajkai albérletben lejátszott 1 hazai meccs, valamint a saját stadionban elvégzett gyepcsere után újra hazai pályán, a Rohonci úton támadhatta az ellenfél kapuját a zöld-fehér csapat.

10′ – Meddő mezőnyjáték, rengeteg szabálytalanság, számos ütközés és ápolás jellemezte az első perceket.

14′ – Csernik-Doktorics akció ért véget kapura lövés nélkül.

21′ – VEZET A HALI!!! A vendégek hatalmas védelmi hibája után Pintér csapott le a labdára, majd okosan és ügyesen gurított el laposan Holczer mellett a hosszú sarokba, 1-0. 

31′ – Újabb fővárosi szabálytalanság után Szakály 27 méterről lőtt fölé.

37′ – Rácz lépett ki egy mesteri csellel a védők között, már a 16-oson belül járt, amikor lövésre szánta el magát, Holczer bravúrral szögletre mentett.

A Hali-drukkerek már a november elsejei Haladás-ZTE kupameccsre hangoltak, új rigmusokkal készültek a várva-várt rangadóra.

A szünetben Jovic mester nem, Lipcsei Péter viszont kettő helyen is változtatott.

A 2. félidő első perceiben inkább a Sori veszélyeztetett, a 46. után az 54. percben is meghűlt a vasi drukkerek ereiben a vér, de szerencsére kapura lövésig nem jutottak a fővárosiak, aztán magukhoz tértek a zöld-fehérek.

56′ – Horváth Rajmund lőtt fölé 20 méterről.

65′ – A kedélyeket kemény belépők é Lipcsei folyamatos reklamálása borzolta, sárga lap lett a jutalma.

72′ – EGYENLÍTETT A SOROKSÁR! A hosszan előrevágott labdára Varga Zétény startolt rá, Jagodics belógott, nem lehetett les, Pálfi most nem mozdult ki, Varga pedig ezt kihasználta, 1-1.

74′ – Mesteri akció végén Csernik szerezhette volna vissza a szombathelyiek előnyét, de a kapufa megmentette a vendégeket, Holczer ezúttal is verve volt.

80′ – A csereként beállt fiatal Katona István szerzett, majd tartott meg egy labdát kiválóan, aztán az átadása után még egy Csernik passz következett és Simut már szinte kihagyhatatlan gólhelyzetben is találta magát, Holczer nem háríthatott, 2-1! 

90′ – A hajrában is sokat állt a játék, ezért aztán 5 percet hosszabbított is a játékvezető. A kapuk már nem forogtak veszélyben, a Haladás megérdemelten tartotta itthon mindhárom bajnoki pontot.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Lipcsei Péter elmondta, hogy a 2.félidő alapján szerinte nem érdemelt vereséget csapata, amely szeretné befejezni a több hete tartó rossz sorozatát és vasárnap a Győr ellen már győzelmet ünnepelne.

 

Aleksandar Jovics örömét fejezte ki, hogy újra saját pályán, hazai közönség előtt játszhatott csapata, szerinte az első félidő a Haladásé volt, aztán változott a kép, a Sori beszorította a zöld-fehéreket, kiegyenlítettek, de a közönség segítségével visszajött a csapat és a kispadról beállt játékosok új intenzitást és a második gólt is meghozták.

Vasárnap a Budafoki MTE otthonába látogat a Szombathelyi Haladás.  

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!