A nyári pihenőt követően bizonyára valamennyi szurkoló ki van mér éhezve egy kis kosárlabdára. Péntek estig kell várni az első igazán komoly tétmérkőzésre, hiszen elkezdődik a 2023/2024-es férfi élvonalbeli bajnokság. A pályára lépő csapatok között ott lesz az előző idény bronzérmes alakulata az Egis Körmend együttese is, amely hazai közönség előtt bizonyíthat.

A nyári időszakban több felkészülési meccsen és tornán is részt vettek Kocsis Tamás tanítványai, akik nagyon szeretnék az új idényt is eredményesen kezdeni. A Kaposvár személyében pedig egy meglehetősen kétarcú riválist kapnak, amely a 10. helyen fejezte be az előző szezont és minél előrébb végezne. Ehhez pedig nekik is minél több idegenbeli sikerre lesz szükség.

A felkészülés során legyőzték a Pécs csapatát, kétszer viszont fejet kellett hajtaniuk az Atomerőmű ellenfeleként. Az Egis Körmend keretében nem történt nagy változás, hiszen a magyar magot sikerült egyben tartani, sőt erősített is a vasi gárda. Épp ezért joggal reménykednek a szurkolók, hogy ebben az idényben is komoly tényező lesz a Rába-parti alakulat.

A Kaposvár elleni összecsapás abból a szempontból is különleges lesz, hogy Ferencz Csaba utolsó szezonját kezdi, így valamennyi találkozón szeretne jó játékkal a piros-feketék teljesítményéhez hozzájárulni. Ahogy korábban a klub hivatalos oldalának is nyilatkozta: szeretne szépen búcsúzni. A nyitófordulóban egy lépést biztosan ebben az irányba tesz majd Fepu…

Egis Körmend – Kometa Kaposvári KK
2023. szeptember 29. – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!