A legutóbbi hétvége szinte valamennyi kültéri sportág számára ideális volt. Ennek megfelelően dúskálhattunk is a sportcsemegékben, hiszen a korosztályos labdarúgó mérkőzések mellett akár szimpátiafutáson is részt vehettünk. Akik pedig gyönyörködtek volna a vasi táj szépségeiben sem kellett csalódniuk, hiszen akadt kerékpártúra is a kínálatban.

A szombathelyi önkormányzat Sport és Ifjúsági Irodájának szervezésében idén több hasonló erőpróbára vállalkozhattak a bringások. Akadt köztük hosszabb és rövidebb etap is. Ráadásul a túrák vezetőjének és az útvonalak megtervezésével azt a Gergácz Pétert is sikerült megnyerniük, aki megszállottja a hegyikerékpározásnak illetve fitness edzőként is tevékenykedik.

Vasárnap délelőtt az Emlékmű alatt található parkolóban gyülekeztek a résztvevők. Akadtak tapasztalt kerekesek is, de volt olyan is, aki eddig nem vett részt hasonló túrán. A szervezők ezúttal 31 kilométeres távra várták a sportolni vágyókat. A szombathelyi indulást követően nagyobb kört írtak le a résztvevők, akik Nárai felé vették az irányt.

Az úticél a dozmati Víztározó volt, majd Toronyban egy rövid fagyizás is színesítette a programot. Aki pedig kedvet kapott volna egy kis bringázáshoz a következő két hétvégén próbára teheti a tudását. Először egy maratoni táv várja az érdeklődőket, majd családi napon a legkisebbek is csatlakozhatnak. Feltéve, ha az időjárás a megszokott szebbik arcát mutatja a következő két hétvégén…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!