A harmadik fordulójához érkezett a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. Az Egis Körmend csapata eddig lejátszott két mérkőzését megnyerte és a győzelem mellett a mutatott játékra is büszke lehet Kocsis Tamás vezetőedző. Szombat este viszont szomszédvári rangadóra kerül sor és a Sopron javítani szeretett volna mérlegét. Ennek megfelelően csak a győzelem jöhetett számításba a vendégek részéről.

A feldobás követően Banyard kosara nyitotta a pontok sorát, viszont a Sopron körülményesen szöveget a támadásait többször pontatlanul célzott. Ezzel szemben a házigazda ha már korábban megmutatod kemény védekezésére épített. Az első negyed derekára már állandósult a körmendi előny. Hiába kért időt a vendégek mestere nem sikerült megtörni a vasi lendületét.

A folytatásra még pontatlanabb a váltak a soproni akciók és a dobószázalék is hagyott kívánnivalót maga után. Ez pedig könyörtelenül kihasználta a Körmend, amely a szünet előtt már állandósította 20 pontos előnyét is. Egyetlen kérdés az volt, hogy a szünet mennyire rázhatja fel a soproni csapatot?! A pihenőt követően sem változott semmit a játék képe. A Sopron látványosan szenvedett Körmend pedig hatékonyan támadott.

Már a harmadik negyed közepén a fiatal magyar mag lépett pályára a házigazdánál. Még az is belefért hogy az utolsó percekben a vendégek néhány egyéni villanást követően faragni tudtak a különbségen. Összességében azonban megérdemelten nyert a Körmend, ráadásul egyetlen percig sem forgott veszélyben az újabb sikerük.

Egis Körmend – Sopron KC 93-54 (26-18, 25-11, 24-12, 18-13)

Körmend: Cook 18/9, Takács 11, Djogo 13/6, Tolbert 13/3, Carter 14/3.
Csere: Doktor 9/3, Kiss 3/3, Durázi 2, Nagy 2, Schmera 8/3, Geröly -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!