Az október 23-i ünnep miatt egyhetes pihenő várt a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság résztvevőire. A kis szünet kapóra jött a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületnek, hogy csiszolja játékát a forduló rangadójára. Az előző idényben ugyanis nem sikerült a SzoESE csapatának a rájátszásban előkelő helyet elérni, ezen szerettek volna változtatni Kéri Péter fiai.

Az ELTE-BEAC együtteséhez hasonlóan győzelemmel kezdte a pontvadászatot a szombathelyi gárda. A feldobást követően mindkét oldalon inkább a védekezést próbálták megszilárdítani. A kosarasoknak így türelmesen kellett támadni és tiszta dobóhelyzetet kialakítani. Ennek is köszönhető, hogy az első negyedban végén fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Ezután viszont robbantott a SzoESE, tovább szigorította védekezését, ráadásul jókor időzítettek triplákat, amely demoralizálta a fővárosi játékosokat. A nagyszünetben már magabiztosnak mondható 10 pontos vezetésre tett szert a vasi csapat. A folytatásban sem változott a játék képe, a SzoESE remekül védekezett, támadásban pedig ugyanolyan hatékony volt.

Az utolsó negyedre már elfáradt a budapesti alakulat és hitehagyottá is vált. Ennek köszönhetően állandósult a 20 pont körüli különbség, amely a végéig kitartott. Magabiztos győzelmével továbbra is listavezető pozícióban van a SzoESE, amely legközelebb szintén idegenben, a hasonlóan hibátlan mutatóval rendelkező PTE-PEAC vendége lesz.

ELTE-BEAC – SzoESE 54-74 (17-19, 7-16, 14-22, 16-17)

SzoESE: Kiss M. 9/9, Geröly M. 17/3, Nárai G. 9/3, Várkony T. 2, Takács Zs. 27/9.
Csere: Vicze K. 5/3, Várkony K. 3/3, Frisnyák D. 2, Gyánó K. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Az ELTE-BEAC legeredményesebb játékosa: Magda D. 12/12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!