Szombat este a kilencedik fordulóval folytatódott az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság alapszakasza. Vérbeli piros-fekete rangadóra került sor, ezúttal Oroszlány ban. A papírforma a Körmend sikerét ígérte, ugyanakkor az OSE-Lions csapata szeretett volna hazai környezetben javítani. Ráadásul a vasi alakulatot kisebb-nagyobb sérülések is tizedelték, így vékony kerettel kellett helyt állni a játéknap során.

A feldobás után a vártnak megfelelően Thomas és Riddley szervezték az oroszlányi akciókat. A vendégek viszont csapatként játszottak és próbálták védekezésüket megszilárdítani. Nehezen születtek a kosarak, pontban visszafogott volt az első etap, ami a nagy tét és főleg a kapkodás számlájára írható. A körmendi szurkolók a védekezés keménysége mellett a vezetésnek is örülhettek. A folytatásban viszont kapaszkodott az OSE, úgy tűnt, hogy sikerül felzárkózni a szünetig.

Lélektanilag fontos pillanatban érkezett Ferencz triplája és Morgan is elkapta a fonalat. Mélyütés volt ugyanakkor a hazai szimpatizánsoknak, hogy két húzóemberük 3-3 személyi hibával a kispadon foglaltak helyet a kritikus pillanatokban. A félidő utolsó mozzanataként Morgan triplája állította vissza magabiztos vendég előnyt. A pihenő mintha elaltatta volna a vendégeket, mert a folytatásban az Oroszlány akarata érvényesült ez ez az eredményen is meglátszott.

Felváltva estek a kosarak, mígnem a harmadik negyed végén már a vezetést is átvette az OSE. Az utolsó etapra már fault problémákkal küszködtek a vendégek és a vékony kispadnak köszönhetően kevés variációs lehetősége a maradt Kocsis Tamásnak. Bár az utolsó percig nyílt küzdelem zajlott a pályán, érdemben már nem tudott újítani az Egis Körmend amely, így egy nyerhető mérkőzést veszített el idegenben.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 87-76 (14-21, 18-18, 32-22, 23-15) 

Körmend: Takács 16/6, Morgan 22/9, Ferencz 9/9, Durázi 6, Tolbert 16.

Csere: Sylla 2, Herczeg 2, Kiss 3/3.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!