Krizsán Xénia fedett pályán Európa-bajnoki bronzérmes, a budapesti világbajnokságon negyedik többpróbázó bízik benne, hogy idén a tervei szerint alakul majd a párizsi olimpia, és elégedetten sétálhat majd le az atlétika pályáról.
Az MTK 30 esztendős sportolója szeretne jól teljesíteni március 1-3-án a Glasgowban sorra kerülő fedett pályás világbajnokságon és június 7-12-én a római Európa-bajnokságon is, de felkészülése középpontjában a nyári ötkarikás játékok áll, melyen szeretne maradandót alkotni.
“A célom, hogy a legjobb nyolc közé kerüljek, mert ugye már voltam 16. és 13. is, de egyik olimpia sem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem. Nagyon remélem, hogy nem lesznek akkora nagy akadályok, amelyekkel meg kell küzdenem, és folyamatosan tudok majd készülni az olimpiára. Mert ha sérülésmentesen megy a felkészülés, akkor reális lehet a nyolc közé jutás, de inkább pontszámban várok magamtól nagyobbat, jó lenne egy új országos csúcsot teljesíteni, és örülnék neki, ha ez az olimpián jönne össze” – mondta az M1 aktuális csatornának a többpróbázó. Hozzátette, hogy ugyan már “fél lábbal kint van” a párizsi játékokon, de szeretné tovább erősíteni pozícióját az olimpiai kvalifikációs világranglistán, melyen jelenleg több ponttal (1260) rendelkezik, mint amennyivel kijutott a budapesti vb-re.
Krizsán megjegyezte, hogy egy új országos csúccsal (6651) az elmúlt évek tapasztalatai alapján akár a dobogóra is fel lehetne lépni Párizsban, a világbajnoki teljesítményével (6479) pedig a legjobb hat közé lehetne kerülni.
Ugyanakkor a kilencszeres szabadtéri és hétszeres fedett pályás magyar bajnok elárulta, a könyökében az egyik szalag olyan mértékben meg van szakadva, hogy műtétre lenne szüksége. Ám az olimpiai felkészülés miatt erre nem kerül sor, mivel fennáll a veszélye, hogy nem épülne fel a játékokig. Krizsán elmondása szerint a gerelyhajítás az egyik legerősebb száma, ezért sajnálja ezt a sérülést, és a római Európa-bajnokságon csak egyszer fog dobni a szerrel.
A fedett pályás vb-n is szeretne jól teljesíteni, mert nagyon kevés külföldi viadalon vesz részt. Ezt követően három hetet a tenerifei edzőtáborban tölt, majd két hétre Törökországba utazik, májusban pedig megkezdődik a szabadtéri versenyszezon: júniusban Eb, és szűk két hónapon belül jön az olimpia.
“Szeretném, ha az olimpia után úgy tudnék lesétálni a pályáról, hogy én mindent megtettem, jól sikerült és boldog vagyok” – fogalmazott, jelezve, amennyiben az egészsége engedi, akkor még a jövő évben is folytatja a versenyzést.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!