Utolsó alapszakasz mérkőzést rendezték a férfi élvonalbeli futsal bajnokságban. Az már korábban eldőlt, hogy a címvédő Haladás megnyerte ezt a szakaszt, így első helyről és pontelőnyből futhat neki a rájátszásnak. Azonban a 22. fordulónak párosítása is tartogatott érdekességet és izgalmat. A DEAC elleni összecsapás ugyanis több szempontból is fontos volt az érintett csapatoknak.

A szombathelyiek szerették volna megőrizni hibátlan mérlegüket hazai pályán és győzelemmel hangolni a playoffra. Ezzel szemben a hajdúságiak pontszerzési kényszerben voltak, hiszen bár a forduló előtt a 6. helyen álltak, kedvezőtlen forgatókönyv esetén megelőzhette volna őket a Nyírbátor. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy az alsóházban folytatná a küzdelmet a DEAC.

Ennek megfelelően nagyon elánnal estek egymásnak a csapatok, bár nem nyíltak könnyen a védelmek. Igyekeztek a játékosok a biztosra menni és nem vállaltak felesleges kockázatot. A Haladás tudatosan építette akcióit és türelmes volt. Nem kapkodtak és idegeskedtek a kimaradt helyzetek miatt. Ez pedig meghozta az áttörést az első félidő hajrájában. A vezető gól megszerzésében Vatamaniuc-Bartha szerzett elévülhetetlen érdemeket, a gólt viszont Dróth jegyezte.

A biztos vezetés tudatában sem változtatta meg játékát a vasi gárda és csak a biztosra mentek. A szünet után csemdesebben csorgott a mérkőzés, de elég volt egy pillanat és újra bevette a hazai támadósor a DEAC kaput. Egy sarokrúgást követően közelről talált a hálóba Dróth Zoltán. Ezután ismét felpörögtek az események és mint két kapu előtt kisebb nagyobb helyzetek kialakultak. Az utolsó 10 percre vendégek kockáztattak és vészkapus megoldással operáltak.

Sokáig csak meddő mezőnyfölényig jutottak, úgy tűnt ,hogy nem veszik be a hazaiak kapuját. Az utolsó percben aztán megtört a jég és Thiago révén sikerült a szépítés. A sok helyzetet hozó közönség szórakoztató mérkőzésen az esélyesebb címvédő megérdemelten és magabiztosan nyert. A Haladás az alapszakaszban megszerezhető maximális 66 pontból összesen 63-at szerzett és ezzel torony magasan verte a mezőnyt.

Haladás VSE – DEAC 2-1 (1-0)

Haladás: Homlok L. – Luiggi Longo, Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G.
Csere: Alasztics M. – Kovács M., Hajmási M., Dróth Z., Kiss P., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Vas Á.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Dróth Z. (15′, 24′) illetve Thiago (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!