Hatalmas csatában szerezte meg az NB II-es nyugati csoportban a második helyet a Haladás. A női röplabda bajnokság rájátszásának menetrendje valamint mezőnye is kialakult, így arra is fény derült, hogy a másik szombathelyi együttes, a SzoESE kikkel méri össze tudását a január 10-én kezdődő playoff során. Egy biztos: egyik vasi együttes számára sem lesz fálykás menet az elkövetkezendő időszak.

Bodzer Attiláék számára azért sem, mert a fiatal keret még szezon közben is változott. Többen kényszerűségből kerültek a lelátóra, a helyükön pedig tinédzsereknek kell hétről-hétre bizonyítani. A SzoESE esetében olyan nagy változásra nem kell számítani, hiszen a nyugati csoportban vitézkedő első és második helyezetten kívül mindenkivel ismét összeméri a tudását a Delta SE-től az UNI Győrig.

Ebben a mezőnyben az erősebbek között az Érd, a Delta SE és a Szent Benedek található, ugyanakkor javíthat a vasi gárda az dény végéig az eddigi mutatóján és helyezésén. A felsőházi rájátszás viszont alaposan felforgatja az állóvizet mindenki számára. A röplabda szövetség ugyanis olyat húzott, hogy a keleti, nyugati és közép-csoportbeli két-két legjobb egyetlen ágon folytatja tovább.

A Haladás így a Jászberénnyel, a Szolnokkal, a Tatabányával, a HÉP-Röpkével és a Károli Gáspár ESC csapataival néz farkasszemet. A hosszú utak mellett idősebb és rutinosabb keretekkel kellene minél jobb eredményt elérni. Mucsi Péter tanítványaira tehát folyamatos nyomás nehezedik, hiszen hétről-hétre csupa feljutásra pályázó és esélyes riválissal csapnak majd össze.

Ennek fényében nagyon ígéretes lesz a bajnoki hajrá, amely kéthetes pihenőt követően fog elstartolni. Február 10-én a Delta SE vendégeként kezdi meg a rájátszást a SzoESE, amely szeretne meglepetést okozni idegenben is. A Haladás VSE szintén ezen a napon hazai pályán fog szerepelni, akkor a Szolnoki SPC lesz az ellenfél és bizonyára győzelemmel szeretne indítani a zöld-fehér gárda.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!