A magyar férfi válogatott után a női is vereséget szenvedett a címvédő Kínától a dél-koreai Puszanban zajló, olimpiai kvalifikációs asztalitenisz csapat-világbajnokság csoportküzdelmeiben.

    A hétfői versenynapon csak a Pink Márk irányította női együttes lépett asztalhoz, ezúttal Póta Georgina nélkül, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Bálint Bernadett összeállításban.
A csapatból Madarászt rangsorolják a legjobb helyen, a 90.-en, míg az ellenfélnél csupa sztár, a világelső Szun Jing-sa, valamint Vang Ji-ti (világranglista-2.) és Csen Meng (3.) lépett asztalhoz, így nem is volt kérdéses a mérkőzés végkimenetele.
A nők kedden, a csoportban nyeretlenül sereghajtó üzbégek ellen fejezik be a csoportkört. Ha nyernek és az indiaiak legyőzik a spanyolokat, akkor továbblépnek a legjobb 24 közé.
A magyar férfi válogatott hétfőn nem lépett asztalhoz, a csoportjában a címvédő kínaiak simán verték a horvátokat, ahogy a belgák is a kubaiakat. Lindner Ádám együttese kedden a belgákkal játszik: a győztes csapat továbbjut, a vesztes pedig búcsúzik.
A nyolc, egyenként ötcsapatos csoportból a körmérkőzések után az első három-három helyezett lép tovább a kieséses szakaszba. A csoportgyőztesek egyből a nyolcaddöntőbe kerülnek, a többi továbbjutó pedig játszik azért, hogy a legjobb 16 között is asztalhoz állhasson.
A vb-n a negyeddöntősök párizsi ötkarikás kvótát kapnak.
Eredmények (a viadal honlapja alapján):
nők, 1-es csoport:
Kína-Magyarország 3-0
———————–
Csen Meng-Madarász Dóra 3-0 (5, 3, 3)
Szun Jing-sa – Nagyváradi Mercédesz 3-0 (2, 5, 2)
Vang Ji-ti – Bálint Bernadett 3-0 (8, 5, 6)

India-Üzbegisztán 3-0
A csoport állása: 1. (már továbbjutó és nyolcaddöntős) Kína 8 pont/4 mérkőzés, 2. India 5/3, 3. Magyarország és Spanyolország 4/3, 5. Üzbegisztán 3/3

férfiak, 1-es csoport:
Kína-Horvátország 3-0
Belgium-Kuba 3-0
A csoport állása: 1. (már továbbjutó és nyolcaddöntős) Kína 8 pont/4 mérkőzés, 2. Horvátország 5/3, 3. Magyarország és Belgium 4/3, 5. Kuba 3/3

A magyarok további programja:
férfiak:
kedd: Magyarország-Belgium 12.00
nők:
kedd: Magyarország-Üzbegisztán 9.00

a vb további programja:
szerda:
férfi és női főtábla, 1. forduló, nyolcaddöntők
csütörtök:
férfi negyeddöntők, női negyeddöntők
péntek:
férfi negyeddöntők, női elődöntők
szombat:
férfi elődöntők, női döntő
vasárnap:
férfi döntő

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!