Remek formában és főleg motiváltan várta a 2024-es évet a SzoESE női kosárlabda csapata, amely legutóbb Sopronban vendégeskedett. Szabó László együttese szerette volna magabiztos győzelemmel folytatni szereplését és biztosítani harmadik helyét riválisaival szemben. Nem is kellett csalódnia a szombathelyiek mesterének, hiszen kiütéses sikerrel léptek át a SMAFC alakulatán.

Már az első percekben érezhető volt, hogy a vendégek gyorsabban és pontosabban játszanak. Védekezésben is a rájuk jellemző szívóssággal és letámadással elvették a soproni lányok kedvét a találkozótól. Húsz perc után már egyértelmű volt, hogy ki nyeri az összecsapást, csak a különbség mértéke volt kérdéses. Hiányzói ellenére nem akadt meg a SzoESE lendülete a második félidőben sem.

Az agresszív védekezés eredményeként a harmadik etapban csak 2 pontot szerzett a SMAFC. Az utolsó negyedben pedig már a 3. percben átlépték a szombathelyiek a 100 dobott pontot. Ezzel a sikerrel pedig magabiztosan állnak a nyugati csoport 3. helyén. Közvetlen riválisaival szemben pedig 3 győzelmi előnnyel állnak, így kellemetlen meglepetés lenne, ha hátrább csúszna a vasi gárda a tabellán.

– Viszonylag sokáig fent tudtuk tartani azt az intenzitást amit szerettünk volna, és ezért nagy tisztelet a csapatom előtt. Kiemelném, hogy én élőben még nem láttam olyat, hogy egy játékos négy mutatóban is két számjegyű eredményt ért el, így a Horváth Fruzsinát külön kiemelném a meccsel kapcsolatban – nyilatkozta a lefújást követően a szombathelyiek mestere Szabó László.

SMAFC – SzoESE 26-120

SzoESE: Mezősi 34, Horváth F. 26, Horváth K. 16, Balogh P. 20/3, Plózer 14.
Csere: Sághi 8, Mák B. 2, Farkas -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!