A Vas Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a 17. forduló küzdelmeit rendezték meg. Szoros derbi, meglepetés és gólzáporos összecsapás is akadt a hétvégén!

Visszatalált a győztes útra a listavezető Haladás gárdája, igaz nem sikerült a várakozásoknak megfelelő magabiztossággal elhozniuk a 3 pontot a 14. helyen álló Körmend otthonából.

Az első tavaszi játéknapot követően ismét 3 gólos győzelemmel rukkolt elő a Király SE gárdája. Halmosiék ezúttal a több fiatal játékossal felálló Rábapatyot győzték le könnyedén hazai pályán.

Rendkívüli izgalmakat hozott a Táplánszentkereszt és a Csákánydoroszló összecsapása. Az első játékrész teljes egészében a hazaiak elképzelései szerint alakult, a félidőben két góllal sikerült vezetniük. A második etapban aztán megrázta magát a vendég alakulat: egy büntetőt követően sikerült szépíteniük, majd emberelőnybe kerültek és ezt két perccel később sikerült is kihasználniuk Takács révén, aki nem sokkal később a fordítást érő találatot is bevitte a hazaiak hálójába, 2-3. A hajrában aztán ismét életjeleket mutatott a Táplán: a 84. percben a harmadik büntetőt is megítélte a játékvezető a meccsen, amelyből a hazaiak kiegyenlítették az állást. Amikor már úgy tűnt, hogy emberhátrányban is sikerül pontot szereznie a táplániaknak, akkor érkezett meg a vendégek részéről a slusszpoén, a hosszabbításban megszerezte a mindent eldöntő találatot a Csákánydoroszló. A vendég együttes sérültjeinek ezúton is jobbulást kívánunk!

Előzetesen a forduló rangadójának ígérkezett, végül azonban sima hazai győzelmet hozott a Szarvaskend – Sárvár derbi. A 2023/24-es szezon egyik meglepetéscsapata egyértelműen a szarvaskendi alakulat, akik ezúttal sem okoztak csalódást drukkereiknek. Az első tavaszi játéknapon a listavezetőtől sikerült pontot csenniük, most pedig a dobogóra hajtó Sárvár ellen tudták otthon tartani a 3 pontot.

Fotó: Facebook/Sárvár FC

Gólzáporos sikerrel vette a 17. fordulót a Vép együttese a sereghajtó Bük ellen. Nehezen indult be a hazai henger, az első gólra egészen az első játékrész végéig várni kellett, ám ezt követően sikerült hamar a másodikat is megszerezniük. A második etapban aztán egy fokozattal feljebb kapcsoltak a vépiek, ami a helyzetkihasználást illeti, és végül 7 gólt rámoltak be a bükiek hálójába. Érdekesség, hogy ezen a találkozón is 3 büntetőt ítéltek meg.

A hajrában ébredt, de végül pont nélkül maradt a Nádasd Csepregen. A csepregiek kezdték jobban a találkozót, az első játékrész az ő vezetésükkel zárult, majd a második félidő közepén egy büntetőt követően a második találatukat is megszerezték. A vendégeket azonban ez sem törte meg, ám végül erejükből csak a szépítésre futotta, nem tudtak kifogni a hazaiak kapusán.

Értékes pontokkal gazdagodott a Söpte együttese, akik hátrányból tudtak fordítani a Vasvár otthonában. Az első félidő még hazai vezetéssel ért véget, a folytatásban azonban szinte rögtön egyenlített a söptei alakulat, amely később megszerezte a győzelmet érő találatot is.

A forduló egyik legnagyobb meglepetését a Szentgotthárd szállította, akik magabiztos győzelmet arattak a Celldömölk gárdája ellen.

 

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!