Ff

A Merkantil Bank Liga 26. fordulóját rendezték a húsvéti hétvégén, ahol több, izgalmas párharcra volt kilátás. A 7.helyen álló Soroksár vendége a 11. pozícióban lévő Szombathelyi Haladás volt. A két gárdát egyetlen pont választotta el a tabellán. Ráadásul a vasi együttes a legutóbbi Győr ellenit megelőzően zsinórban háromszor nyert, így felzárkózott a középmezőnyhöz. Nagy kérdés volt, hogy Soroksáron mire megy a vasi gárda.

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, mindkét együttes próbálta ellenfele stílusát felmérni és ahhoz alkalmazkodni. A szombathelyiek egyre többször jól járatták a labdát és a játék áttevődött a hazai térfélre. Pár helyzetecske és sarokrúgás jelezte, hogy a vasi együttes pontért, pontokért érkezett. A biztos védekezését nem adta fel azonban egyik együttes sem, így az első félidőben nem láthatták gólt a kilátogató szurkolók.

A pihenőt követően fokozatosan kapcsoltak támadásba a csatárok mindkét oldalon. Ezt a szekciót cserékkel is megtámogatták a vezetőedzők. Ennek eredményeként már jóval több dolguk akadt a kapusoknak. A hajrára már csak az volt a kérdés, hogy ki talál be először. Aztán a 78. percben egy jobboldali akciót vezetett a hazai alakulat, a bal szárnyról jó ütemben érkezett Lovrencsics, aki közelről fejelt a rövid sarokba. Pálfi kapus tehetetlen szemlélője volt az akciónak.

Az utolsó percekre ritmust váltott a Haladás is és rohamozásba kezdett. A soroksári védelem jól állta a sarat, azonban a 85.perc végén mégis kapitulált. Ekkor egy felívelt labdát Pintér kezelte le, majd a dermedten álló hátvédek között fordulásból a hosszú sarokba passzolt. A hátralevő időben már nem változott az eredmény, így igazságos pontosztozkodással ért véget a derbi. Ezzel a döntetlennel a Hali 34 szerzett ponttal továbbra is a középmezőnyhöz tartozik.

Soroksár – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-0)

Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Csonka – Horváth R., Jancsó, Zvekanov, Beronja, Mohos – Kelemen.
Vezetőedző: Aleksandar Jovic

Gólszerző: Lovrencsics 78′ illetve Pintér 86′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!