Egy változás történt a korábban meghirdetett programban: a csecsen származású Chimaev kihagyta a gálát, ugyanis az ukrán országos önkormányzat kifogásolta részvételét, erről a szervezők számoltak be egy közleményben. A hírre sokan reagáltak a közösségi médiában is, volt, aki visszaváltotta a jegyét, mások viszont a gála miatt mentek és nem a díszvendég miatt vettek jegyet.

ELŐZMÉNYEK

Virág-Adorján Andrea, Győr Megyei Jogú Város polgármesteri főbiztosa még a gála előtt azt hangsúlyozta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Győr adhat otthont ennek a nagyszabású nemzetközi sportrendezvénynek.

Farkas Csaba, az Őrvidék Kulturális és Sport Egyesület képviseletében, főszervezőként pedig arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogyan kapcsolódik a Magyar Honvédség a nemzetközi rendezvényhez. A rendezvényt megelőző toborzó és haditechnikai bemutató után, már a gálán láthattuk, ahogy a hagyományőrző huszárok kíséretében közelítették meg a magyar harcosok a küzdőteret.

Őze-Guth Szilvia főszervező a látványelemekről, a showműsorról gondoskodott, az esti fényekben pompázó aréna pedig valóban kiváló helyszínnek bizonyult.

A gála kezdetekor a Himnusz is felcsendült, majd a már említett huszárok kísérték harcba a mieinket. A magyarok ellenfelei 12 országból érkeztek, többek között csecsen, orosz, szlovák, német, ukrán, osztrák és spanyol harcosok is a kötelek közé léptek. A kiválóan szervezett gála hajrájában 2 címmeccset is megtekinthetett a nagyérdemű, ezek közül egy küzdelem a K1, egy pedig az MMA szabályrendszerében lett lebonyolítva.

EREDMÉNYEK

Az első csata a Felvidékről érkezett Ronald Nikker és az egyesült arrab emírségekbeli Abdeen között lett megrendezve. Amatőr MMA-ban 1-1 nyertes menet után, a harmadik 3 perc döntött. A 82 kg-os súlycsoporrtban lebonyoított összecsapáson Abdeen győzött.

A 2.küzdelem Bacskai Dávid és Ahmed Hamza között lett lebonyolítva. A 3×5 perces profi MMA-harcban kezdetben kiegyenlített erők küzdelme zajlott, majd a magyar sérülés miatt a 2.harmad után feladta.

A 3.küzdelem során Geiszt Ádám az ukrán Kotin ellen lépett az oktagonba. Óriási üdvrivalgás jelezte, amikor a magyar harcos fojtással már a 2.percben megnyerte a csatát.

A 4.harc során a soproni Máté Dávid a brit Galbraith-sszel küzdött meg. Az amatőr MMA-harcosok alig 2 percet töltöttek a kötelek között és a magyar harcos többször is levitte ellenfelét a földre, a lábsöprések és a kemény pofonok után a bíró leléptette a britet.

Az 5. harc a fiatal magyar tehetség, Boldog Martin és a rendkívül rutinos brazil Asis Silva harcát hozta. A 3×5 perces csata elején a magyar kezdeményezett, aztán a jóval idősebb brazil magához tért. Hiába, az első 5 perc sem ment végig, mert a brazil feladta, rengeteg ütést kapott.

A 6.harcot a szerb Dejan Zaljko az osztrák Luka Kroiss ellen vívta. A csata szintén 3X5 percesre volt tervezve, de ez is alig 2 percet alatt véget ért. Az osztrák a szó szoros értelmében “szétkönyökölte” gyorsan szerb ellenfelét, aki feladta a harcot.

A 15 perces első szünet után Demetrovics Ádám lépett a kötelek közé, ellenfele Kir Ahmed volt. A 3×5 perces csata első harmadában kiegyenlített erők küzdelmét láthatta a mintegy 2 ezres szakértő közönség. Aztán a 2.menetben Mohamed Kir Ahmed érvényesítette tudását és kéztörés közeli állapotban a magyar fiú kénytelen volt feladni.

A 7.küzdelem során két fiatal tehetség nézett egymással fakasszemet. A K1 74-kg-os harc során Kinhefner Dávid a görög Achilles Karapiperist kapta ellenfélként. Végigment a hatalmas csata, 15 percen keresztül csépelték egymást, megosztott döntéssel végül a görög diadalmaskodott.

 

A 8.csata Vendetta-címmérkőzés volt Bachman Tamás és a görög Mihail Karamousketas között. Ez a harc sem tartott sokáig, a görög simán, döntő fölénnyel győzött az 1. menetben.

A 9.csata, a Cadena-Ibragimov küzdelem szintén hamar lezárult, Ibragimov fojtással kényszerítette feladásra ellenfelét.

A 10.csata, a magyar Krasznai Kende és a görög Konstadelopou közötti 3×5 perces harc óriási küzdelmet hozott. A 22 éves magyar nagy közönségsikert aratott és győzött az immár századik profi mérkőzését vívó, óriási tapasztalattal rendelkező görög ellen.

A 11.csata sokig emlékezetes marad, hiszen az ukrán Pozdniakov a magyar Horváth Benjáminnal küzdött meg. Sajnos az ukrán egy hatalmas ütése után súlyos fülsérülést szenvedett a magyar harcos. Az 5 perc szünet után ugyan folytatták meg egy kis ideig a felek, de a magyart hamar le kellett léptetni a sérülése miatt. Az ukrán nem lopta be a győri drukkerek szívébe magát, hiszen végig hatalmas hisztit csapott, szerinte ugyanis már korábban be kellett volna szüntetni a mérkőzést. Végig ünnepeltette magát, de ez kicsit sem tette népszerűvé a sportszerű küzdelmekre éhes szurkolók körében.

A 12. csata Molnár Benjámin és a brit Tait küzdelme nagy harcot hozott. A szigetországból érkezett harcos 3 menet után győzött.

Az utolsó 2 küzdelem pusztakezes összecsapás volt. Nehézsúlyban Matisz – Martic csatát rendeztek, ezen az 1.menet gongszójával azonos iddőben indított kiütéssel a magyar sportoló győzött.

A gála fénypontja, az utolsó harc pusztakezes vb-címmérkőzés volt a brit Bygreves és a magyar Máté Ádám között.

Az eredetileg 3×5 percesre tervezett, majd (küzdelem közben, ki tudja, miért?) 5×5 percesre módosított küzdelmet kíválóan kezdte a magyar, már-már döntő fölénybe került. Aztán a 4.menetre szinte teljesen elvesztette a mérkőzés irányítása feletti kontrollt, amit a brit egy erős ütéssel ki is használt, Ádám sajnos térdre rogyott és már nem tudta összeszedni magát, nem tudta folytatni a csatát, a brit megvédte a Vendetta-övét.  

ÉRTÉKELÉS

– Teltházas Gálánkon számos magyar kezet emelhettek a bírók a magasba. Összességében sok izgalmat tartogatott az este, erős párosításokat, hatalmas küzdelmeket láthattak a nézők. Rendezvényünk színvonala érezhetően lenyügőzte a közönséget, többször is állva tapsolva buzdították a magyar harcosokat, persze látványban sem volt hiány – fogalmazott érdeklődésünkre Őze Balázs, a Vendetta Fight Nights magyarországi rendezvényeinek társtulajdonosa.

A jövőt firtató kérdésünkre Őze Balázs aláhúzta: a győri esemény megszervezésével tétet emeltünk, de szeretnénk, ha hamarosan magyar sztárja is lenne a UFC-nek. Ezért helyszínként további magyar nagyvárosokban is gondolkodunk, szeretnénk további népszerűsíteni és minden érdeklődővel megismertetni a sportágat. Szeptember 21-én Szombathelyen folytatjuk – tette hozzá.

Bülent Saglam, a Vendetta Fight Nights tulajdonosa pedig a szervezet magyarországi térhódításáról beszélt.

– Magyarországon is szeretne történelmet írni a Vendetta, ez már Ausztriában sikerült. Megköszönöm a magyar szurkolóknak és harcosoknak, hogy ennyire pozitívan álltak hozzá a rendezvényhez. Az osztrák gálákon is 5-10 hazai harcos szerepel, ezért folyamatosan szeretnénk osztrák sportolókat is Magyarországra hozni. Már mintegy 60 rendezvény tapasztalatával érkeztünk ide. Tudjuk, hogy Magyarországon is nagyon jó harcosok reprezentálják a küzdősport MMA, illetve K1 szakágát – nyilatkozta a török sportvezető.

A jótékonysági gála végén a szervezők 2 millió Ft-ot adtak át a Győri Szekerek Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány, vagyis a kerekesszékes kézilabdacsapat számára.

 

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!