Féllábbal már a legjobb négy között érezhette magát a Haladás együttese a Magyar Kupa kiírásban. Az első felvonást Debrecenben 3-0-ra nyerte meg a címvédő, így nyugodtabban várhatták a visszavágót. Ráadásul Dróth Zoltán is bevethető volt, így Felipe Conde nagyobb rotációval cserélhette játékosait. Hogy ne legyen túl könnyű a Hali dolga, arról a vendégek gondoskodtak.

Már az első percekben meglepően harciasan játszott a DEAC, több helyzetet is kidolgoztak és labdavesztés után egyből megszállták saját térfelüket. Ráadásul Faragó is kiváló formában védett, nehezen tudta kidolgozni akcióit a szombathelyi gárda. Több kihasználatlan helyzet után aztán megvillant a DEAC és a labda a hálóban kötött ki. Egy gyors akció végén Nagy ért lehellet finomán a labdába.

A vezetés tudatában sem változtatott játékán a vendég alakulat, ami újabb találatot eredményezett. A 18. percben Nagy fordulásból bombázott a hálóba. Hiába váltott ritmust a Hali, helyzetig és kapufáig jutott csak a vasi együttes. A szünetig viszont nem sikerült bevenni Faragó kapuját.

A második félidőben már sokkal pontosabb játékkal rukkolt ki a vasi gárda. Magabiztosan védekezett és az ellenakciók rendre gólveszélyt jelentettek a vendég kapura. A nagy nyomást a 27. percig bírta a hajdúsági együttes, ekkor Rutai kísérlete talált utat a hálóba. Majd néhány pillanattal később a szombathelyiek csapatkapitánya egyenlített. Fokozódtak az izgalmak, a DEAC szerette volna újra nyílttá tenni a találkozót, így kockáztatott. Viszont ezzel a védekezés stabilitását adták fel.

A Haladás játékosai megszállták térfelüket és gyors kontrákat vezettek. Ennek köszönhetően sikerült a fordítás is. Az utolsó percekre már elfáradtak a vendégek, de hősiesen küzdöttek mindkét találkozó során. A címvédő Haladás együttese így kettős győzelemmel lépett tovább és már biztosan ott lesznek a Magyar Kupa négyes döntőjében. Az ellenfelek kiléte és a menetrend még egyenlőre nem ismertek.

Haladás VSE – DEAC 4-2 (0-2)

Haladás: Homlok L. – Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S., Rutai B.
Csere: Alasztics M. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Körmendy G., Fehér D.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Rutai (27′), Dróth (29′, 36′), Knizs (37′) illetve Nagy (8′, 18′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!