Megszakította 4 meccse tartó vereségi szériáját és visszavágott a ZTE együttesének a Szombathelyi MÁV Haladás VSE gárdája az NB III-as labdarúgó bajnokság Észak-Nyugati csoportjának hétvégi játéknapján. 

Nehéz, de egyben nagyon fontos mérkőzés várt a 23. fordulóban a Haladás gárdájára, akik a tabellán mögöttük található Zalaegerszeg II. otthonába utaztak a hétvégén.

Az első játékrész teljesen a vendégek elképzelései szerint alakult, a félidőben 2 gólos vasi vezetéssel mehettek pihenni a felek.

A második etap elején rögtön szépített a Zalaegerszeg, az NB I-es csapathoz tartozó Ubochioma Meshack büntetőből szépített.

Várható volt, hogy ezt követően nagy nyomást helyeznek a szombathelyiekre a hazaiak, de remekül állták a gólt Szenczi Imre tanítványai, a mester pedig elégedetten értékelt a mérkőzést követően.

“Rég fogadhattunk már gratulációkat, de ma teljes joggal rászolgáltak a gyerekek. A hozzáállással eddig sem volt baj, de ma még dobtak a tűzre a srácok. Már a vezető találat előtt is volt egy gólba tartó labdánk, de az utolsó pillanatban sikerült fejjel tisztáznia a hazai csapatnak. Utána viszont kétszer egymás után is mattoltuk őket. A hazaiaknak kimondott ziccere talán nem is akadt, nekünk inkább voltak kisebb, nagyobb lehetőségeink. A második félidő elején volt két helyzetünk a harmadik gólhoz, amelyek kimaradtak, így egy ajándék büntetővel közelebb került a ZTE. Ebben a játékrészben már veszélyesebben játszottak a zalaegerszegiek, helyzeteik is voltak, amiket megúsztunk. Nekünk is akadt annyi, amivel lezárhattuk volna a meccset. Egy megerősített Zetével kellett ma felvennünk a versenyt, hogy ez mennyire sikerült, azt az eredmény mutatja. Játszottunk mi ennél sokkal szebben is már ebben a bajnokságban, de ekkora szívvel nem is gondoltam volna, hogy lehet. Büszke vagyok a csapatra és a szurkolókra, akik ekkora szeretetet nyilvánítanak ki feléjük. Nagyon sokan elkísértek minket és ez plusz erőt jelentett nekünk. Megígértük, hogy soha nem adjuk fel. Pedig nem volt egyszerű a dolgunk. Eltiltások, sérülések miatt a padon tegnap utánpótlás bajnokin játszó gyerekek ültek. Jó volt a boldog arcukat látni.”

A vasiakra nem vár könnyű menet a folytatásban sem, a 24. fordulóban a tabella középmezőnyében elhelyezkedő Budaörs látogat majd a Kondics útra. 

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!