A kétnapos torna első versenynapján két 16-os táblára sorsolták a résztvevőket, a nap végén a két győztes szerez majd kvótát a párizsi játékokra. A negyedik helyen kiemelt magyar kettősnek az első körben nem kellett asztalhoz állnia, a negyeddöntőben kezdett a cseh Jan Valenta és Zdena Blaskova ellen, akiket a 22. helyen rangsoroltak a 26 induló páros között.

A hazai játékosok az első fordulóban az olasz John Oyebode, Gaia Monfardini duót verték magabiztosan, 4-0-ra, a magyar rivális azonban már jóval nagyobb erőbedobásra késztette őket. A tavalyi Európa Játékokon ezüstérmes Ecseki, Madarász kettős simán nyerte az első szettet, majd szorosabb küzdelemben a másodikat, a harmadik, negyedik és ötödik játszma azonban az ellenfélé lett, így 3-2-re már a cseheknél volt az előny. Ezután azonban jött az újabb fordulat, Madarászék viszonylag könnyedén hozták a hatodik szettet, a döntő játszmában pedig ugyan nagy csatában, de felülkerekedtek ellenfelükön.

A magyar duó következő ellenfele az észak-koreai Ri Dzsongszik, Kim Kumjong páros lesz, amely a havirovi kiemelési számánál, a 21.-nél jóval komolyabb játékerőt képvisel.

Vegyes párosban 16 kettős vehet részt a játékokon. A házigazda franciák automatikusan indulók, a kontinentális kvalifikációs tornákról pedig hat páros jutott indulási joghoz. Havirovban további négy fog, öt duó pedig a május 7-ei világranglistáról kerül a párizsi mezőnybe.

Magyar asztaliteniszező egyelőre még nem szerzett indulási jogot a július 26-án kezdődő párizsi olimpiára.

Eredmény:
1-es tábla, negyeddöntő: Ecseki Nándor, Madarász Dóra (4.)-Jan Valenta, Zdena Blaskova (cseh, 22.) 4-3 (3, 9, -6, -9, -7, 4, 8)

később:
elődöntő:
Ecseki, Madarász-Ri Dzsongszik, Kim Kumjong (észak-koreai, 21.) 16.45
döntő 19.00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!