Hatalmas hajrázást követően sikerült teljesíteni a célját a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda csapatának. Kéri Péter együttese az előző idényben nem tudott a rájátszásba kerülni, ezúttal viszont a vasi alakulat is ott volt már a legjobb nyolc között. A nyugati csoportban nagy versenyfutásban végül a szombathelyiek csípték meg a negyedik helyet, így a keleti oldal listavezetőjével, a Miskolc csapatával kerültek szembe.

A borsodi gárda kiegyenlített teljesítménnyel nyerte meg csoportját, így előkelő helyzetből futott neki a páros mérkőzésnek, amely a Final Four tagságról volt hivatott dönteni. Az első felvonást a Gál László egyetemi sportcsarnokban rendezték meg, a lelátón szép számmal foglaltak helyet szurkolók is és a várt nagy csatát hozta a derbi. Már a feldobás után próbált erődemonstrációt tartani a vendég gárda, amely hamar magához ragadta a kezdeményezést.

Bár a SzoESE próbálta tartani a lépést, állandósult a miskolci előny. A második etap elején viszont rendezte a sorait a házigazda és kőkemény védekezéssel rukkolt ki, meglepve ellenfelét. Kiss és Takács hatékony támadójátékával pedig a szünetig ledolgozta hátrányát. A második félidőben kiegyenlített csata zajlott, valamennyi labdáért nagy harc zajlott, így a pontok termelése is visszaesett. Az utolsó etap kezdetére még mindig nyílt volt a találkozó.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a kritikus pillanatokban mindig érkezett egy-egy kosár mindkét félről, így az utolsó perc kezdetén is 72-72 állt az eredményjelzőn. Ekkor viszont a SzoESE elrontotta a lehetőségét a vezetés újbóli megszerzésére, a vendégek pedig nagyobb rutinnal rendelkeztek annál, hogy ne éljenek ezzel a ziccerrel. Így büntetővel és mezőnykosárral sikerült megnyerni a találkozót és lépéselőnybe kerültek a visszavágó előtt.

SzoESE – Miskolci Egyetem 72-75 (19-25, 19-13, 15-16, 19-21)

SzoESE: Kiss B. 24/18, Várkony T. -, Horváth Cs. 3, Vicze K. 6/3, Takács Zs. 25/15.
Csere: Nárai 5/3, Gyánó K. 4, Németh M. 3/3, Frisnyák D. 2, Kiss H. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Miskolc legeredményesebb játékosa: Gerőcs 22/3, Tóth B. 22/6

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!