Szerdán rendezték meg a Magyar Főiskolai és Egyetemi Kosárlabda-Bajnokság rájátszásának visszavágóját. A SzoESE hazai pályán a gyenge dobószázaléknak köszönhetően tetemes hátrányba került a párharc során. A DEAC otthonában azonban bravúrra készültek Szabó László tanítványai. Ezzel szemben a hajdúsági lányok alaposan bekezdtek a feldobás után meglepve ezzel ellenfelüket.

Az első támadások során már körvonalazódott, hogy a gyors akciókat preferálják a hazai kosarasok. Ennek eredményeként már a játékrész derekán időt kellett kérnie a vendégek mesterének. Jöttek a cserék is, de nem igazán kapta el a fonalat a szombathelyi alakulat. A negyed végére 10 pontos előnyre tett szert a DEAC, így még nagyobb lépést téve a továbbjutás felé.

A folytatásban viszont Horváth Fruzsina vezérletével szigorítottak védekezésükön, ez pedig nagy fordulatot hozott. Ráadásul támadásban is sikerült feljavulnia a vasi kosarasoknak, így egy huszáros hajrával nemcsak a hátrányt dolgozták le, hanem a nagyszünetre lépéselőnybe került a SzoESE. Kiegyenlített csatát hozott a harmadik negyed, nyílt küzdelmet láthatott a közönség.

Az utolsó negyedben a második etaphoz hasonló rohamra volt szükség a vendégektől. Ekkor már viszont a DEAC jól járatta a labdát, nem vállaltak felesleges kockázatot. Az utolsó percekre már elfogadta sorsát a vasi alakulat, de jelesre vizsgázott küzdőszellemből. A DEAC így kettős győzelemmel biztosította helyét a legjobb négy között.

DEAC – SzoESE 68-60 (21-11, 9-21, 13-14, 25-14)

SzoESE: Mezősi A. 7/3, Horváth Fanni 2, Horváth Fruzsina 20, Balogh V. 15/6, Plózer P. 12.
Csere: Horváth K. 4, Mák B. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!