A Szombathelyi Asztalitenisz Kör-Sportiskola a nemzeti bajnokságban az első, valamint harmadosztályban érdekelt. Szarka Tibor tanítványai pedig a pontvadászatok mellett egyéni hazai valamint nemzetközi erőpróbákon is részt vesznek. Ezért is volt különleges a legutóbbi hétvége, hiszen Szombathelyen csaptak össze Vas vármegye legtehetségesebb asztaliteniszezői.

A SZAK otthona adot otthont ugyanis a hosszú múltra visszatekintő Egyéni és Páros megyei bajnokságra, ahol az igazolt sportolók mellett a lelkes amatőrök is asztalhoz léptek. Kezdésként a megye sportengedéllyel rendelkező profik bizonyítottak. A Celldömölk és a SZAK-Sportiskola legjobbjai mind ütőt ragadtak, két csoportban, körmérkőzéses formában döntötték el a továbbjutást érő helyeket.

A kieséses szakasszal egyidőben már a nemenkénti versengés valamint a párosok harca is megkezdődött. Hogy lehetőségük legyen a pihenésre, déltől már az amatőrök is megjelentek, akik egyéniben valamint párosban adtak számot tudásukról. Már kezdetektől az volt a cél, hogy a sportág népszerűsítése mellett a versenyzési lehetőséget is biztosítsa az országos és vármegyei szövetség.

Ennek köszönhetően népes mezőny gyűlt össze és szemet gyönyörködtető megoldásokból sem volt hiány. Érdemes volt kilátogatni, hiszen a legtehetségesebb versenyzőket testközelből lehetett megfigyelni és az eszmecserék során valamennyi résztvevő sokat tanulhatott erről a játékról. A nap végén a legeredményesebb asztalinteniszezőket nemenként és versenyszámonként is értékes díjakkal jutalmazták.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!