Az elmúlt hét pénteken mindkét tavalyi kategóriagyőztes, így a Tennis Classic (“nyílt kategória”) és a Palatinus (“+50 kategória) is pályára lépett.
A Tennis Classic együttese jó játékot produkálva múlta felül a szintén “jó erőkből álló” Love Game csapatát, az eredmény 3-0 lett, ami sima győzelmet sejtet, pedig az egyik szinglit (Rózsavölgyi Zoltán-Simonits Péter 7-6, 6-4) és a párost is (Süle Róbert/Vincze Attila-Ceglédi Gábor/Simonits Péter 6-3, 7-5) nagy küzdelmek során húzták be.
A Tennis Classic összetétele: Süle Róbert, Dr.Rózsavölgyi Zoltán, Vincze Attila volt, míg a Love Game csapatában Ceglédi Gábor és Simonits Péter szerepelt.
A nap “szenzációját” egy heroikus küzdelem végén az “újonc” Alpok Dent csapata szolgáltatta, az eléggé tartalékosan felálló Palatinus ellen (a Palatinusból hiányzott Hajszán Imre és Dr.Rajki Csaba) hiszen a szinglik során Horváth Ákos (Alpok Dent) nem kis meglepetésre az egyéniben két éve veretlen Kiss Ferencet (Palatinus) verte 6.3, 6.0 arányban. A másik egyéni meccsen ugyanilyen arányban nyert a Palatinusból  Pálóczy László, az Ö ellenfele az Alpok Dentböl Schütz Péter volt.
A döntést a párosnak kellett meghozni, a Horváth Ákos/Schütz Péter duó ellenfele a Pálóczy László/Palotai Zoltán páros volt. Az első szettet hatalmas küzdelemet követően tie break-ban hozta a Palatinus 7-6-ra, sőt azt követően a második szettben is elhúztak 3-0 arányban, de akkor jött egy sajnálatos vádlisérülés Pálóczy László részéről és máris megfordította a szettet 6-3-ra az Alpok Dent kettőse.
Nem adták fel a Palatinusosok, kiálltak még így champion tie break-re is, sőt egy ízben meccslabdájuk is volt, viszont a végső győzelem a Horváth Ákos/Schütz Péter duó közel három órás küzdelem után 13-11-re hozta a rövidítést, így kialakítva a páros (2-1), valamint csapat 2-1-es Alpok Dent győzelmet!
Következik egy nagyon izgalmas “teniszhétvége” a Késmárk utcai Tenisz Centrumban, hiszen pénteken a szokásos csb-mérkőzések lesznek, szombaton 9 órátől pedig a közel 60 nevezésnek köszönhetően egy színvonalasnak ígérkező Emléktorna, a 3. alkalommal megrendezendő Takács József Amatőr Tenisztorna veszi kezdetét.
Érdekesség, hogy a 16-os táblára kerüléshez a férfi nyílt kategóriában selejtezőket is be kellett iktatni! Szombathelyen tehát tovább dübörög az amatőr teniszélet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!