A Vas Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. játéknapján matematikailag is eldőlt az aranyérem sorsa, de történtek egyéb izgalmak is, ugyanis az ezüstéremért zajló csata is nyitottá vált. 

Idegenben sikerült bebiztosítania az aranyérmet a Szombathelyi Haladás II. csapatának. A zöld-fehérek egy nehéz mérkőzésen végül 1 gólos sikert arattak Celldömölkön, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tettek szert.

Később aztán kiderült, hogy győzelem nélkül is meglett volna a bajnoki cím a Halinak, ugyanis a Király SE gárdája rangadót veszített hazai környezetben a Vép ellen. A vépiek ezzel az ezüstéremért zajló harcot is nyitottá tették. Az első játékrész kiegyenlített csatát hozott, ám a második etapban remekül használta ki a helyzeteit a vendég együttes.

Az ezüstért zajló csata pedig háromszereplőssé vált, mivel a Sárvár csapata – a várakozásoknak megfelelően – begyűjtötte a 3 pontot a sereghajtó otthonában, igaz hátrányból kellett fordítaniuk, de végül nem forgott veszélyben a győzelmük.

Hiába került hamar két gólos előnybe hazai pályán a Nádasd, végül csupán egy pontot tudott otthon tartani az alsóházi rangadón a Körmend ellen. A hazaiaknak a mérkőzés eleje, míg a vendégeknek az utolsó percek sikerültek jól.

Tovább folytatta rossz sorozatát a Szentgotthárd alakulata: erejükből csupán egy hosszabbításban szerzett szépítő gólra futotta Csepregen.

Idegenben gyűjtötte be a bajnoki pontokat a Vasvár, a gyenge napot kifogó Csákánydoroszló otthonában.

Szoros küzdelmet, végül azonban hazai sikert hozott a Söpte és a Táplán derbije.

Gólzáporos meccsen végül meglepetésre hazai győzelem született Rábapatyon, ahol a helyi együttes a szezon egyik meglepetéscsapatát fogadta. A Szarvaskend ennek megfelelően remekül is kezdett, még félóra sem telt el a mérkőzésből, amikor már két góllal vezetett a vendég alakulat. A félidő előtt aztán sikerült szépítenie a hazaiaknak, de ekkor még semmi nem mutatta azt, hogy a második etapban gyakorlatilag csak egy csapat lesz a pályán.

TABELLA

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!