Felemás mérleggel büszkélkedhet az Egis Körmend, ha a Jászberény elleni eredményeit nézzük. Az alapszakasz során idegenben 90-88-ra, hazai környezetben pedig 90-72-re győzedelmeskedtek a piros-feketék. Azonban a Magyar Kupa negyeddöntőjében már Lazic mester és tanítványai örülhettek, miután 91-87-re legyőzték a Rába-parti együttest.

Igaz, a vasi csapat a kupaszereplését követően megtáltosodott. Bejutott az Alpok-Adria Kupa döntőjébe és egy huszáros hajrával – a Szolnok legyőzésének köszönhetően – végül megnyerte az alapszakaszt a Körmend. Joggal reménykedhetnek tehát a szurkolók egy jó kezdésben ami a középszakaszt illeti. Ráadásul a hétközi fordulóban pihenhettek a piros-feketék.

Ellenben a Jászberénynek nem volt sok oka az örömre. Coleman hiányában amúgy is rövidebb kispaddal érkeztek Szombathelyre. Majd Pantelic két szándékos faultját követően a kiállítás sorsára jutott. A hiányzók mellett a mutatott játék miatt fájhatott Lazic vezetőedzőnek a feje, aki elmondta, hogy mindenképpen szeretnének javítani és győzelemmel feledtetnék a Falco elleni kisiklást.

Jászberény – Egis Körmend
2019. április 13. – 18:00