A tavaszi időpont ellenére az égiek nem voltak kíméletesek a szombathelyiekkel, hiszen hideg szél és szemerkélő eső nehezítette a labdarúgók dolgát. A felázott pályán így nagyon nehezen alakulhatott ki folyamatos játék. A tapogatózó játékot követően aztán a házigazda Haladás-Viktória megszerezte a vezetést. Siklér lekészített labdáját Rácz nagy erővel bombázta a kapuba.

A vezető gól megszerzését követően sem vett vissza a tempóból a vasi együttes. Ráadásul a vendégek is felvették a kesztyűt, így élvezetes, párharcokban gazdag félidőt produkáltak a csapatok. Bár a labdát inkább az ASTRA birtokolta többet, helyzetekig csak a szombathelyi csapat jutott. A szünet után aztán elég volt hét perc, hogy megduplázza előnyét a Hali.

Rácz értékesített egy jogosan megítélt büntetőt. A biztos vezetés tudatában átadta a teret ellenfelének a házigazda, de csak ritkán tudtak veszélyeztetni a vendégek, akkor pedig a pazar formában védő Bíró hárított. A végén aztán jött a lezárás. Rácz Zsófia aki az egész mérkőzésen kiváló formában játszott megkoronázta teljesítményét.

Az utolsó percben egy remekül eltalált lövéssel állította be a 3-0-ás végeredményt. A mesterhármas mellett egyébként a mezőnyben is remekül játszott a nemrégiben 100. válogatottságát ünneplő játékos, aki az ASTRA ellen a mezőny legjobbja volt. Sikerével továbbra is tapad a DVTK-ra a Haladás-Viktória és már csak két pontra van a harmadik hely.

Haladás-Viktória FC – Astra-ALEF HC 3-0 (1-0)

Haladás-Viktória: Bíró – Kiss Zs., Balogh, Horti, Sitku (Kopcsándi), Kiss Zs. – Fördős – Szakonyi (Kovács V.), Tóth A., Rácz Zs., Öreg – Siklér (Harsányi).
Vezetőedző: Simon Attila

Gólszerző: Rácz Zs. (3)