A tegnapi nap esti mérkőzésén Tunézia és Anglia együttese feszült egymásnak.

A találkozó természetesen a várakozásoknak megfelelően kezdődött, az angolok igyekeztek minél nagyobb nyomást helyezni az ellenfél kapujára.

Ennek már a 11. percben meg is lett az eredménye, hisz egy szöglet után óriásit védett a tunéziaiak kapusa, ám a kipattanó a remek formában lévő Harry Kane elé került, akinek nem volt nehéz dolga, és közvetlen közelről a hálóba passzolta a játékszert.

A gól után aztán visszavett a tempóból a brit együttes, és ezáltal az afrikaiak is előrébb merészkedtek, olyannyira, hogy a 36. percben büntetőhöz is jutottak.

Kane ünnepel, ismét nyerő ember volt. Fotó: AFP

A labda mögé Szasszi állt, Pickford érezte ugyan az irányt, de nem sikerült neki kitenyerelni a zsugát, így nagy meglepetésre egyenlített a tunéziai válogatott.

A második játékrész aztán totális angol fölényt hozott, noha igazi nagy ziccerekig nem, de helyzetekig eljutottak Gareth Southgate fiai, de a gól nem jött össze.

A 4 perces hosszabbítás első percében azonban ismét Harry Kanet találta meg egy szöglet utáni lecsorgónál a labda, a támadó pedig megint nem hibázott ordító ziccerben, és befejelte a győztes gólt együttesének.

A csapatkapitány tehát, folytatva idei jó formáját, két gólt szerezve mutatta meg, hogy miért is ő a legértékesebb játékosa a vb mezőnyének.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!