Megfiatalított kerettel vágott neki az új bajnoki szezonnak a Haladás női kézilabda együttese, amely az első fordulóban Dorogon szenvedett vereséget. Nem volt túlzottan optimális a helyzet az első hazai találkozó előtt sem, hiszen a fél keret kisebb-nagyobb sérülések miatt a lelátóról tekintették meg a Győri Audi ETO KC U 19 ellni összecsapást.

Simsik Cynthia, Pacsirta Zsóka és Gerencsér Zsófia is civilben szorított a társakért és örömmel konstatálhatták, hogy a szombathelyiek szerezték meg a vezetést. Az első tíz percben jól játszott a Haladás és állandósítani tudták 1-2 gólos előnyüket. Majd a 11. percben Mórocz Alexandra kapott kettő perces kiállítást, amely összezavarta a hazaiakat.

Ezt pedig maximálisan kihasználta a Győr, amely hosszabb kispaddal is rendelkezett, ráadásul a játékvezetők támogatását is élvezték. Ennek eredményeként a vendégek zsinórban kilencszer találtak be a Hali kapujába, amire nem volt válasza Berendi Antal tanítványainak.

A szünet után Kozma Dominika rázta meg magát és tartotta csapatában a lelket. A szombathelyiek átlövője 11 gólt szerzett a derbin, ebből nyolcat a második játékrészben. A vendégeknek ráadásul engedték is a sípmesterek a kemény játékot, így többször is csak a szerencsén múlott, hogy nem történt nagyobb baleset.

Amit az egyik oldalon nem, azt a túloldalon befújták a játékvezetők és Majoros Virág öt perc alatt a kiállítás sorsára jutott. A nézőtéren óriási volt a felháborodás és a Haladás játékosok többször is mosollyal konstatálták a megkérdőjelezhető ítéleteket.

Hogy legalább a 2 perces büntetésekben egál legyen a meccs, arról szintén a játékvezetők gondoskodtak. A Győr együttese az utolsó negyed órában hatszor kapott ilyen feddést, holott nem voltak keményebbek a vendégek ebben a periódusban sem. A nagyobb nevű ellenfél sikere megérdemelt volt, azonban az összecsapáson a sípmesterek produkciója volt a leggyengébb.

Haladás – Győri Audi ETO KC U19 22-32 (9-17)

Haladás gólszerzői: Kozma 11, Mórocz 3, Kovács A. 3, Gósi 3, Rábai 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!