Vannak olyan sportágak, amelyben rendszeresen számolni kell a magyarokkal, azonban tavaly nemcsak ezekben sikerült emlékezeteset alkotunk, hiszen a csapatsportok mellett helyt álltunk egyéni versenyekben is.

Talán az olvasók megbocsátják, ha nem rangsorolunk az elért eredmények között, hiszen mindegyik a maga nemében páratlan sikernek minősül.

Kezdjük a sort Baji Balázzsal, aki hihetetlen nagyot repesztett és meglepte önmagát, a magyar sportbarátokat és a világot is, mert a londoni világbajnokság döntőjében bronzérmet szeztett a 110 méteres gátfutáson. A fiatalember több éremesélyest utasított maga mögé és vált a magyar atlétika történetének első világbajnoki érmes sprinterévé.

 

Ha már világbajnokság, nem mehetünk el szó nélkül Babos Tímea mellett. A teniszező remek évet zárt, hiszen egyéniben a legjobb 32 közé jutott, ráadásul a budapesti WTA-tornát is megnyerte. Párosban, Andrea Hlavackovával az év végi világbajnokságon legyőzték az első helyen kiemelt és világelső Hingis-Chan párost. Ezzel pedig megszerezték a magyar tenisz első vb-címét is.

 

A vízilabdázóink is felértek a csúcsra, igaz nem a válogatott, hanem klubszinten. a LEN kupában a Szolnok parádézott, akik hazai környezetben – a Duna Arénában – léphettek végül a dobogó legnagyobb fokára, miután a Dubrovnikot is magabiztosan lelépték. A második számú kupaküzdelmekben – Európa-kupában is magyar győzelem született, hiszen azt a Ferencváros hódította el. Nem is lehetett volna kerekebb a 2017-es év…

 

Magyar siker született a női kézilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjében is. Az elmúlt öt év során harmadszor szerezte meg az elsőséget a Győri Audi ETO, amely a kiírás talán legerősebb csapatát a Vardar Szkopjét győzte le hosszabbítás után. A négyes döntő legeredményesebb játékosa az a Görbicz Anita lett – 16 találattal – aki a decemberi vb után bejelentette visszavonulását a válogatottól.

 

Nem nyert érmet a férfi kosárlabda válogatott, de óriási fegyvertényt hajtott végre. 18 év után jutott ki egy világeseményre és ha már ott jártak Hangáék, nem okoztak csalódást. Kolozsváron csaptak össze a magyarok a házigazda román válogatottal és szenzációs játékkal kirukkolva 80-71-re győzedelmeskedtünk, mindezt közel 10 ezer szurkoló szeme láttára. Bár a szerbek ellen nem sikerült a bravúr, mégis szívesen gondolunk vissza erre az Európa-bajnokságra is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!