Az élvonalbeli futsal bajnokságot remekül kezdte a Swietelsky-Haladás VSE, amely először a Rába ETO, majd a Veszprém gárdáját fektette két vállra a vasi megyeszékhelyen. Ugyanakkor Szombathelytől távol nem igazán megy Turzó József együttesének. A Nyírgyulaj ellen elszenvedett 6-3 arányú vereség után Berettyóújfaluban kellett bizonyítaniuk Horváth Péteréknek.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, akik a stabil védekezésük mellett nem vetették el a támadások szervezését sem. Az első játékrész közepén az addig aktívabb vendég alakulat meg is szerezte a vezetést a nyáron szerződtetett Leo Mendes révén (0-1). Ezután az MVFC is magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és több ízben kellett bravúrt bemutatni Sásdi kapusnak. A sors fintora, hogy elég volt egyetlen perc kihagyás ahhoz, hogy a Haladás máris hátrányba kerüljön. Először Sanchez Barrena, majd Sa Silva talált a kapuba alig 60 másodperc alatt (2-1). A második játékrészben mindent megtettek a vendégek az egalizálásért, de a legnagyobb helyzetekből sem sikerült betalálni. A hajrában pedig egy 100%-os ziccert is rontottak a szombathelyiek, akik így pont nélkül utaztak haza a rangadót követően.

Győzelmével továbbra is listavezető a hibátlan mérleggel álló MVFC, a Haladás pedig két győzelemmel és két vereséggel a tabella 7. helyén áll. Folytatás 30-án a Ferencváros otthonában.

Mezei-Vill Futsal Club Berettyóújfalu – Swietelsky-Haladás VSE
2-1
(2-1)

Haladás: Sásdi, Matyi (kapusok) – Öreglaki, Horváth P., Hajmási, Mendes, Sipos G., Gyurcsányi, Márkus, Melo, Vidák, Bencsik.
vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Sanchez, Da Silva illetve Mendes

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!