A Controll SE-nek három sportolója kvalifikálta magát a hazai rendezésű WAKO felnőtt kick-box vb-re, melyet november 4-11-ig Budapesten, a BOK csarnokban rendezett meg.

Bárdosi Sándor (79 kg, kick-light) első mérkőzésén kikapott, a kategória későbbi olasz világbajnokától, míg Szmolek Emanuel (79 kg, light-contact) élete első felnőtt világbajnokságán egy rutinos ír ellenfél legyőzés után a 16 között a bolgár világbajnok ellen veszített.

A veteránok mezőnyében Bertalan Gábor Péter (63 kg) lépett tatamira, light-contactban és point-fightingban is bronzéremmel zárt. Kick-light szabályrendszerben viszont a fináléba jutott. A fináléban viszont argentin ellenfele az utolsó másodpercben fordított az eredményen, 2:1 –es pontozással mindössze 1 pont előnnyel győzött.

Forrás: Controll SE

– Felemás érzéseim vannak a Controll SE szereplését illetően – értékelt a light-contact, kick-light szakág vezetőjeként és a Controll SE edzőjeként Dancsó Zoltán. – Bárdosi Sándor már harmadik éve tagja a válogatottnak, ennek ellenére nehezen bírt el a hazai helyszín atmoszférájával, a nyomással, az elvárásokkal, túlizgulta a mérkőzését – tőle jobb eredményt vártam. Szmolek Emanuel junior Európa-bajnokként lépett tatamira a vb-n. Tehetséges, nagy szíve van, ismét bizonyította, hogy szép jövő előtt áll. Bertalan Gábor Péter pedig az egyetlen masters versenyző volt a mezőnyben, aki három szabályrendszerben is dobogóra állhatott – ez önmagáért beszél, sajnálom a döntőben azt az egy pontnyi vereséget. Válogatott szinten nagyon szépen szerepeltünk, kick-light szabályrendszerben az éremtáblázat élén, míg lightban az oroszok után a második helyen végeztünk. A Magyar Kick-box Szövetség említett két szakágában végzett munkánk eredményei igazolják, hogy Olasz Attila szakág vezető társammal jó úton haladunk. Célunk, hogy újra light-contact nagyhatalomként említsék hazánkat, mint ahogyan azt tették a 90-es évek végétől a 2010-es évek elejéig.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!