Farkas Nerina, Farkas Hanna, Lakatos Lizett, Varga Vanessza, Szekér Petra és Juhász Anna személyében hat akadémista lány is részt vett a Zalaszentgróton rendezett megyei kiválasztón. A csajok remekeltek, így joggal bizakodhatnak, hogy ott lehetnek a regionális eseményen is – írja a szombathelyikezilabda.hu.

Az SZKKA honlapja arra is felhívja a figyelmet, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség 2015-től vezette be az úgynevezett serdülő válogatott kiválasztó rendszerét: jelenleg a 2004/2005-ös korosztály legtehetségesebb lányait tesztelik.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia növendékei közül – edzőik javaslatára – hatan is részesei lehettek az első körös megmérettetésnek: a több mint húsz serdülő játékos közül a legjobbak majd a regionális kiválasztóra kapnak meghívót. Az SZKKA tehetségei ragyogóan teljesítettek, így reménykedve várhatják a folytatást.

A 2004/2005-ös generáció kiválasztási folyamata egyébként 2018 őszére fejeződik be, erre az időszakra alakul ki a 40 plusz 20 fős keret, amely a későbbiekben a serdülő válogatottat alkotja majd. A jelenlegi serdülő válogatott keret tagja Horváth Anna és Pődör Blanka, de az SZKKA-vezetőinek reményei szerint a jövőbeli nemzeti serdülő csapatnak is lesznek majd szép számmal akadémista növendékei.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!