Ráijesztettek hazai pályán a Sárvárra. Ismét kikapott a sereghajtó az alsóházi rangadón a Vasszécsenytől, csúnya pofonba szaladt bele a másik újonc. A Jánosháza lecsúszott a dobogóról, de az utolsó körben visszaelőzhetnek. Itt a 14. forduló teljes eredménysora.

Körmendi FC 3:0 Király SZE
(Horváth P. 26’ Sipos B. 66’ 81’)
A hazaiak már az első játékrészben megszerezték a vezetést, majd a találkozó végéhez közeledve még kettőt rápakoltak az eredményre, biztos, ami biztos alapon. A Király így sorozatban 5. mérkőzésén maradt nyeretlen, így visszacsúszott a tabella 10. helyére, míg a körmendiek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megelőzték a Jánosházát, így az utolsó körben akár még a dobogóra is felérhetnek a téli szünetre.

Celldömölki VSE 1:0 Egyházasrádóci SE
(Piri B. 3’)
A találkozó elején rögtön a meg is szerezték a vezetést a hazaiak, és bár kevesen gondolták volna ekkor még, de több gól nem is született a találkozón, annak ellenére, hogy voltak lehetőségek mindkét oldalon. Mindkét együttes masszív játékot nyújtott, nem igazán hagyták egymást kibontakozni a csapatok. Zsinórban harmadik alkalommal szenvedett vereséget az Egyházasrádóc, míg a celldömölkiek tartják remek formájukat, és próbálnak közeledni a listavezető Sárvárhoz.

Forrás: Celldömölk VSE facebook

Sárvár FC 3:2 Vasvár VSE
(Venczel Z. 40’ Takács M. 66’ Koronczai R. 82’ ill. Vincze K. 1’ Réfi E. 28’)
Óriási meglepetésre mindjárt a találkozó első percében vezetést szereztek a nem túl jó formában lévő vendégek. Úgy tűnt, éppen az éllovas otthonában szerezhetnek 3 pontot a vasváriak, és erre rá is erősítettek egy lapáttal, a 28. percben szabadrúgásból találtak a kapuba. Innentől kezdve felborult a pálya és sorra dolgozta ki a helyzeteit a hazai együttes, Smolczer kapus nem unatkozott a mérkőzés során. A hazaiak aztán még a félidő előtt szépítettek, így a második félidőre jobb lelkiállapottal érkezhettek, de még mindig a Vasvár vezetett. A második félidő is ott folytatódott ahol az első abbamaradt, folyamatos Sárvár lehetőségek alakultak ki a vasvári kapu előtt, és ennek a 66. percben meg is lett az eredménye, egy szöglet után Takács M. egyenlített. A hajrában aztán a csereként beálló Koronczait találta meg a kapu előtt egy labda, a veterán csatár pedig finom mozdulattal a kapuba segítette a játékszert, így továbbra is maradt 100%-os a Sárvár. Hiába ijesztettek rá a hazaiakra a vasváriak, megint pont nélkül hagyták el a játékteret.

Jánosháza VSE 1:1 Lukácsháza SE
(Tóbiás I. R. 69’ ill. Tar M. 12’)
Nem várt könnyű találkozó a dobogóért harcoló jánosházi együttesre. A Lukácsháza mindenkire veszély tud lenni idén a bajnokságban, ennek megfelelően is kezdtek a vendégek, már a 12. percben megszerezték a vezetést. A magabiztos vendég foci aztán egészen a félidő végéig kitartott, nem igazán találta a lukácsházi gyors játék ellenszerét a hazai együttes. A második etapra aztán felpörögtek a jánosháziak, és nagy nyomást helyeztek a vendég kapura, ennek meg is lett az eredménye, a 69. percben egy szabadrúgás után tudtak egyenlíteni Tóbiás góljával. A vendég kontrák sok veszélyt jelentettek a hazai kapura, azonban az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így egy küzdős mérkőzésen igazságos döntetlen született. A Jánosháza pontvesztésének köszönhetően lecsúszott a táblázat 5. helyére, mivel a Répcelak mellett a Körmend is beelőzte őket, az utolsó fordulóban azonban a Répcelak az eddig 100%-os Sárvárt fogadja, így lehet esélyük az előzésre.

Ikervár FC 1:5 Szentgotthárd VSE
(Vass P. 39’ ill. Takács Sz. 20’ Merkli Sz. 57’ Nagy O. 82’ Wágner B. 84’ 92’)
Az elmúlt héten 7 gólt kapott az újonc, igaz akkor Körmenden vendégszerepelt az ikervári gárda. A találkozó előtt harcos mérkőzésre volt kilátás, ám nem sokszor kellett elővenni a lapot a játékvezetőnek (1 sárgalap került kiosztásra). Rögtön támadólag lépett fel a vendég együttes, szükségük is volt rá, hisz az elmúlt két mérkőzésen vereséget szenvedtek, és kezdenek leszakadni az élbolytól. Az első félidő felénél aztán meg is szerezték a vezetést, ám a 39. percben még a szünet előtt egyenlítettek a hazaiak. Ezután követezett a második játékrész, ahol aztán a hajrában 3 gólt szerezve kivégezte az Ikervárt a vendég együttes. A hazaiak, ha így folytatják, jövőre ismét egy osztállyal lejjebb kezdik meg a szezont.

Vasszécseny SE 4:1 Rábapaty KSK
(Deverics K. 9’ Vadász T. 23’ 77’ Horváth D. 63’ ill. Piros D. 49’)
Igazi kiesési rangadót rendeztek Vasszécsenyben vasárnap kevéssel ebéd után. A hazai együttes támadólag lépett fel a mérkőzés elejétől kezdve, ez a felfogás pedig a 9. és a 23. percben is megtérült az első félidőben. A második játékrészt egy fokozattal feljebb kapcsolva kezdte a sereghajtó, ám ez csak a szépítésre volt elegendő, mivel a hazaiak ebben a félidőben is kétszer betaláltak, így simának mondható, megérdemelt győzelmet arattak.

Vép VSE 0:3 Kőszegi FC
(Molnár Cs. 23’ 74’ Prán T. 38’)
Mindkét együttesre jellemző, hogy hazai pályán masszív és bárkire veszélyes a bajnokságban, azonban ezen a mérkőzésen felborult ez a papírforma. A vendégek már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, amit a másodikban még eggyel megtoldottak, így megérdemelten vitték el a három pontot a kissé enerváltan futballozó vépiek otthonából. A kőszegiek ezzel a sikerrel kissé elszakadtak a tabella hátsó felétől, míg a hazaiak kezdenek jócskán leszakadni az élbolytól.

Rum KSC 1:3 Répcelaki SE
(Harkai D. 14’ Jordán B. 15’ 89’ ill. Székely B. 39’)
Az utóbbi időben elkezdte gyűjtögetni a pontjait a hazai együttes, a vendégeknek viszont nagyon kellett a győzelem ahhoz, hogy a dobogó 3. fokára lépjenek fel. A találkozó első felében a hazaiak játszottak veszélyesebben, ám egy szerencsésen eltalált lövésnek köszönhetően a répcelakiak szereztek vezetést. Ezután megzavarodtak a rumi játékosok, és egy hosszú indítást követően a hazaiak hálóőre egészen rosszul mozdult ki a kapuból, amit ki is használtak a vendégek. A félidő vége felé aztán szépíteni tudott egy látványos támadás végén a hazai együttes, és a találkozó második játékrészében is sok lehetőséget dolgoztak ki, de Gyécsek Martin védései megőrizték a vezetést a Répcelaknak. Hiába volt sok lehetősége a kontrákra a vendégeknek, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így a végéig izgalmas maradt a mérkőzés, majd a hajrára teljesen kitámadó és elfáradt hazaiak mellett ismét sikerült betalálnia a lakiaknak. Összességében a második félidőben hiába helyezett nagy nyomást ellenfelére a Rum, ezt nem tudták kihasználni, így megérdemelten vitték el a 3 pontot a répcelakiak, akik jövő hétvégén a Sárvárt fogadják, és ha a harmadik helyen akarnak telelni, akkor le kell győzniük az eddig hibátlan listavezetőt.

Jegyzőkönyvek és tabella: http://adatbank.mlsz.hu/index/46/18/16979/14.html

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!