Hazai pályán folytatódott a Haladás VSE női korosztályos röplabda-együttes számára a pontvadászat. A szövetség előírásának megfelelően három csapat, egy helyszínen, körmérkőzés formájában találkozott egymással. Ennek megfelelően vasárnap a Haladás Sportkomplexumban a házigazda mellett a székesfehérvári MÁV Előre és a pécsi PTE-PEAC gárdája csapott egymással össze.

A szombathelyiek számára komoly kihívás volt mindkét találkozó, hiszen magassági fölényben voltak a vendég gárdák, ráadásul szombaton még bajnoki mérkőzést játszott az NB II-es felnőtt együttes, amelynek gerincét az U20-as keret adta. Ennek fényében nagy bravúrnak számított volna egy vasi siker. Kezdésként a fehérvári MÁV Előre következett a Haladás számára.

Már a bemelegítésnél látszott, hogy a komplett kerettel érkező vendégek nagy ütőerővel és mélyebb kispaddal számolhattak. A visszafogott kezdés után akadtak szép megmozdulásai a szombathelyi együttesnek, de csak megnehezíteni tudta ellenfele dolgát. Főként a harmadik felvonás során, ekkor ugyanis ragyogó nyitásfogadásokkal rukkoltak ki, de az üdvösséghez ez kevésnek bizonyult.

A PTE-PEAC elleni összecsapásra viszont rendezte sorait a vendéglátó alakulat. Fokozatosan vették fel a baranyaiak által diktált ritmust, majd az első szett végére nemcsak fordítani tudtak, hanem bezsebelték a lélektanilag fontos első szettet. A folytatásban már mindent a Haladás elképzelései szerint alakult, így megérdemelten arattak 3-0-ás sikert a játéknap második találkozóján.

Haladás VSE – MÁV Előre 0-3 (14, 12, 18)

Haladás: Kőrösi Z., Horváth B., Bodó R., Rudolf L., Stéger B., Avas V.
Libero: Farkas Zs.
Csere:
Vezetőedző: Varga Nóra

*

PTE-PEAC – Haladás VSE 0-3 (18, 15, 24)

Haladás: Kőrösi Z., Bíró L., Bodó R., Rudolf L., Stéger B., Avas V.
Libero: Farkas Zs.
Csere: Horváth B.
Vezetőedző: Varga Nóra

*

MÁV Előre – PTE-PEAC 3-0

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!