Fiatal átlagéletkorú magyar válogatott szerepel a lengyelek otthonában a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező pénteki játéknapján, mivel Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián nem is utazik el Bydgoszczba.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az M4 Sport hétfő esti magazinműsorában elmondta, nem a levegőbe beszélt, amikor nyáron a generációváltást említette, kíváncsi rá, mire képesek a fiatalok, ezért marad ki az Európa-bajnoki résztvevő csapat három játékosa.
A Barcelona kosárlabdázója, Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt nem tagja a keretnek. Róla az edző elmondta, hogy “Európában minden héten Magyarországot képviseli”.
A lengyelek elleni selejtezőn ugyanakkor pályára léphet az amerikai születésű Govens Darrin, akinek már rendben vannak a magyar papírjai. Ugyanakkor Ivkovics kijelentette, “egy útlevél vagy egy állampolgárság nem jelenti azt, hogy játszani is fog”, ahhoz bizonyítania is kell az edzéseken.
Ivkovics vezetésével a magyar válogatott a nyolcaddöntőig jutott a szeptemberi Európa-bajnokságon. A lengyel, litván, koszovói, magyar összetételű világbajnoki selejtezőcsoportból az első három jut a következő körbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!