Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a hozzáállásról és a védekezésről, miután csapata 33-15-re legyőzte Argentínát a németországi világbajnokság keddi játéknapján.

“A védekezésünk ma is rendben volt, és elégedett vagyok a hozzáállással is, de a támadójátékunk néha még mindig akadozott” – mondta a lefújás után a dán edző. Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy a norvégok és a svédek elleni mérkőzésekkel ellentétben ezúttal gyors ellenakciók végén is eredményesek voltak a magyarok.

A válogatott szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, Bietigheim-Bissingenben, csütörtökön pedig Lengyelországgal találkozik.

Rasmussen dicsérte Kovács Annát, akinek – elmondása szerint – kellett hat-hét perc, hogy játékba lendüljön, de utána a mezőny legeredményesebb tagja lett hét góllal. Hozzátette, ezúttal lehetőséget adhatott azoknak is, akik eddig kevesebbet játszottak a világbajnokságon. Az argentinokról csak annyit jegyzett meg, “lesznek ennél erősebb ellenfeleink is”.

A hátralévő két csoportmeccsen a kerethez kedden csatlakozott Szucsánszki Zita is pályára léphet, de a szövetségi kapitány továbbra sem árulta el, melyik játékos helyére cseréli be a Ferencváros irányítóját, bár a fejében már körvonalazódik a döntés.

Magyarország – Argentína
33-15
(18-7)

Magyarország: Janurik – Lukács V. 4, Kovács A. 7 (3), Szekeres 2, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 2, Schatzl 3.
Csere: Görbicz 3, Klivinyi 2, Mayer 2, Bódi 3, Kovacsics 1, Háfra N. 2, Tóth G., Mészáros R.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!