Évente körülbelül 25.000 embernek áll meg valamilyen biológiai folyamat kapcsán a szíve Magyarországon, ami lekicsinyítve napi 70 embert jelent, tehát érdemes minden sportolónak naprakésznek lennie, illetve ismernie az újraélesztés gyakorlatát.

Ezért is volt fontos, hogy a szervezők és a résztvevők jóvoltából sikeresen lezajlott a Galaxy Fitnesz Clubban a Mikulás-napi újraélesztési gyakorlat, melyet a főszervező értékelt weboldalunknak.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy rohanó világunkban tempósabb életet élnek az emberek, mi sportolók több nagy rendezvényen veszünk részt, ahol több száz, akár több ezer ember van jelen és sosem tudhatjuk, hogy mikor találjuk szembe magunkat egy hasonló esettel és tudunk talpraesetten helytállni.

Közel ötven fő vett részt a mostani programon, így a meghívott sportegyesületek közül aktívan közreműködött a Turzó József által irányított NB I-es szombathelyi futsal csapat, valamint a Haladás-Viktória FC NB I-es női labdarúgó csapatának jó néhány tagja, hogy elsajátítsák vagy épp felfrissítsék az újraélesztés tudományát és az automata defibrillátor készülék használatának gyakorlatát – fogalmazott Gadó András.

A rendezvény elérte a célját, hiszen a szombathelyi sportolók, amennyiben éles helyzetben találnák magukat, magabiztosan reagálnák le azt a szituációt, amellyel akár életet is menthetnek! A program sikerességét bizonyítja, hogy a résztvevők 98%-a gyakorlás után bátran neki mer állni az esetleges beavatkozásnak, ha szükség lenne rá – tette hozzá az erősember.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!