A vasiak ugyan 17 ponttal változatlanul a kiesést jelentő, 11. helyen állnak, ám hátrányuk egy pontra csökkent a 10. Balmazújváros, mögött. A Videoton teljesen más célért, a bajnoki címért küzd – habár az utóbbi időben mintha megtorpantak volna az addig magabiztos fehérváriak. Az NB II-es Vác vendégeként kiestek a Magyar Kupából, majd egy hete az Üllői úton 3-1-re elveszítették a Ferencváros elleni rangadójukat. Ráadásul sárga lapos eltiltás miatt a védősorból Fiola Attila és Juhász Roland, valamint a támadósorból a házi góllövőlistán második helyen tanyázó, kilenc találatos Marko Scepovic is hiányzik. Ettől függetlenül a Videoton a szombati bajnoki esélyese – írja a haladas.hu.

A klub hivatalos honlapjának nyilatkozó Michal Hipp vezetőedző szerint nagyon nehéz mérkőzés vár a Halira.

A Videoton kerete bombaerős, nem számít, hogy három meghatározó futballistájuk is kiesett, minden posztra két azonos képességű labdarúgójuk van. Az sem számít, hogy kétszer kikaptak, úgy gondolom, ez még jobban motiválja őket, meg akarják mutatni, hogy miért is vezetik a tabellát. A futball viszont azért is szép, mert papírforma ide, esélyek oda, minden meccs 0-0-ről indul és az esélytelenebb csapat is nyerhet. Fontos lesz, hogy játékosaim tartsák be a taktikát, alázatosan, fegyelmezetten futballozzanak és számítunk fantasztikus szurkolótáborunk biztatására is – fogalmazott Hipp.

Jagodics Márk öt sárga lapos eltiltását tölti, Medgyes Zoltán, Leandro Martínez, Tóth Benjamin, Tóth Máté sérült.
A Hali várhatóan a Király – Schimmer, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Németh Márió – Mészáros, Rácz, Halmosi – Ramos összeállításban fut ki az új stadion zöld gyepére.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!