Nagy Konrád ugyan nem javított 1500 méteren a gyorskorcsolyázók idénybeli negyedik, Salt Lake Cityben zajló olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, de várhatóan így is kvótás lesz ezen a távon.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportoló az 1500 méteres táv B divíziójában, azaz a második vonalban a 38 nevezett közül 22. lett 1:46.90 perces idejével. A múlt héten Calgaryban elért 1:45.42 perces eredménye azonban várhatóan elég lesz ahhoz, hogy induljon februárban a phjongcshangi téli olimpián. Az ISU a jövő hét elején jelenti be hivatalosan a kvótás versenyzők névsorát.
Nagy Konrád vasárnap 1000 méteren lesz érdekelt. Ezekben a számokban 36-an indulhatnak a dél-koreai játékokon: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg. Nagy Konrád a mostani verseny előtt 1000 és 1500 méteren is a 30. helyen állt.
Dékány Bence az olimpiai műsorban debütáló tömegrajtos versenyszámban szerepelt, de 15. helyével nem jutott tovább az elődöntőből. Az új számban mind a 24 kvótát a vk-pontverseny alapján osztják ki, Dékány nem lesz köztük.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!