A múlthéten elkezdtük sorra venni a legnevesebb, és legsikeresebb e-sport csapatokat. Ma a TOP 10-es lista 9. helyezettjével folytatjuk, az Invictus Gaming (iG) együttesével.

A klán 2011 augusztusában alakult meg, Kínában.

Míg a legutóbb bemutatott csapat, a Na’Vi több játékban is képviseltette magát, addig az Invictius Gaming fő profilja a Dota 2, és a League of Legends, valamint a Starcraft. Bevételeik közel 80%-át a Dota 2 teszi ki, ebben a játékban igazi nagymenőnek számítanak. A klánt egyébként Wang Si-Cong alapította, akinek édesapja a 3. leggazdagabb ember a Forbes szerint Kínában, volt tehát miből megalapozni a jó szereplést.

Sikersorozatuk a „The International 2012”(Dota 2) megnyerésével indult, ami pontosan 1 millió dollárt hozott nekik a konyhára, érdekesség, hogy a döntőben épp a múlthéten bemutatott Na’Vi-t győzték le.

Forrás: http://wiki.teamliquid.net/dota2/Invictus_Gaming

A csapat az utána elkövetkezendő években és szép számmal szállította a sikereket igaz, idén csak az 5. helyen végeztek az International bajnokságon, ám még ugyan úgy ebben az évben megnyerték a Dota 2 Ázsia bajnokságot.  Összességében már túl vannak 350 tornán, ezek alatt sikerült felérniük az e-sport ranglista 9. helyére, 7,1 millió dolláros bevétellel.

A csapat összetételében folyamatosan történnek változások, jelenleg több mint 100 tagról számol be az esportearnings.com. Nem tevődik össze sok helyről a csapat, 1-1 ember csatlakozott csupán más országokból mint például Koreából, Ausztráliából vagy Makaóból.

Forrás: http://wiki.teamliquid.net/dota2/Invictus_Gaming

Heti e-sport érdekesség

Neymarról már korábban megírtuk, hogy az egyik neves e-sport játék, a CS:GO megszállottja. A hét során az Instagram oldalán közzétett egy képet, amelyen ismét barátaival, Leo Baptistaoval – aki az Espanyol játékosa – és Lucas Limaval együtt játszik, ám az éles szeműek megfigyelhettek egy játékost a másik csapatból is, akinek a neve elég magyarosan cseng.

Forrás: Neymar Instagram

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!