Hiába a december 30-án lejátszott forduló, az angol bajnokságban az újév elején sincs pihenő.

A tegnapi nap folyamán több mérkőzést is lejátszottak a 22. fordulóból:

Brighton 2:2 Bournemouth
A végig jól játszó hazaiak hiába alakítottak ki nagyobbnál nagyobb helyzetek, végül be kellett érniük az 1 ponttal, mivel két szögletrúgás után is kapituláltak.

Burnley 1:2 Liverpool
Nagyon nehéz mérkőzés várt a Liverpoolra a Burnley otthonában, pláne, hogy Jürgen Klopp sérülés miatt nem számíthatott Mohamed Salahra, valamint szintén ezzel okolta Coutinho hiányát is a mester, de a támadó hiányának talán a barcelonai szerződés lehet az igazi háttere. A vörösök igazi ziccerekig nem jutottak a mérkőzésen, de Mané klasszisa, majd a 94. percben a két középső védő összjátéka meghozta a sikert számukra.

Leicester 3:0 Huddersfield
A Lecister, a második félidőben mutatott játéka alapján megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot. Rijad Mahrez ismét ihletett formában futballozott, gólt és gólpasszt is elkönyvelhetett a találkozón.

Stoke 0:1 Newcastle
Az idei szezonban pocsék formát mutató Stoke együttesétől mindenki többet várt, most a frissen feljutó Newcastle, és Ayoze Perez szomorította Mark Hughes fiait, aki alatt megremeghet a kispad, ha a csapat továbbra is gyengén szerepel. A szarkák ezzel a győzelmükkel már a 13. helyig kúsztak fel a tabellán, elszakadva a kiesőzónától.

Everton 0:2 Manchester United
Wayne Rooney számára különösen fontos találkozó elé nézett az Everton, pláne, hogy a két csapat formáját tekintve nem lett volna meglepetés egy hazai pontszerzés. Nehezen végül, de teljesen megérdemelten nyertek a Vörös Ördögök Martial, és Lingaard remek tekerésével, a kékeknek nem sok babér termett a mérkőzésen, és Rooney is gyengén játszott.

A forduló további 3 mérkőzéssel folytatódik ma, holnap pedig az Arsenal – Chelsea ütközettel zárul.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!