ITT már megírtuk, hogy letették a fedett jégcsarnok alapkövét és megkezdődhet a kivitelezés. Az alábbiakban az egyik érdekelt klub vezetőjét kérdeztük arról, miért is lesz jobb a téli sportok szerelmeseinek, ha majd birtokba vehetik az új jégcsarnokot.

Reméljük, nem csúszik a határidős beruházás és minél előbb a miénk lehet a csarnok. Amikor én kezdtem jégkorongozni, már akkor felvetődött a lehetősége annak, hogy itt egy fedett jégcsarnok készüljön, aztán mégsem valósult meg, minden bizonnyal fontosabb gazdasági elképzelések miatt.

 

Nagyon bízom benne, hogy eljött az idő, amikor Szombathely is gazdagodhat egy fedett jégcsarnokkal, és így hamarosan már komolyan felvehetjük a versenyt, a többi, a miénknél lényegesen nagyobb tradíciókkal rendelkező utánpótlás-nevelő klubbal. Nagyon boldog leszek, ha végre ideális feltételek mellett készülhet majd a közel 70 igazolt sportolónk, akik az u8, az u10, az u12 és az u14-es korosztályban versenyeznek, illetve az OB III-as felnőtt csapatunk is otthonra lelhet Szombathelyen – fogalmazott érdeklődésünkre a klubelnök.

 

Szombathelyen egyébként januárban már lesz jégkorong torna az utánpótlás korosztályok számára.

 

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!