Az nso.hu beszámolója szerint a Liverpool Football Club közleményt ad ki Philippe Coutinho jövőjével kapcsolatban. A Liverpool FC megerősítheti, hogy Philippe Coutinho távozik a klubtól, miután egyezség született a Barcelonával az átigazolási összegről. A játékos az orvosi vizsgálatot követően lesz a Barcelona játékosa, amint megegyezett a szerződése feltételeiről a klubbal. A játékos megkapta az engedélyt, hogy az ilyenkor szokásos formalitásokat végrehajthassa” – szerepel a „vörösök” közleményében.

A barcelonai Sport információja szerint a 25 éves brazil támadó 120 millió euróért (37 milliárd forintért) kerül a katalán klubhoz. A Barcelona ezen felül további 40 millió eurót fizet az angoloknak egyéb feltételek teljesülése esetén.

Az nso.hu híre szerint a spanyol listavezető tavaly nyáron már nagy erőket mozgósított a brazil labdarúgó megszerzéséért, de az angol klub a 80 millió, a 100 millió, majd a 125 millió eurós ajánlatot is visszautasította.

Coutinho öt évre szóló szerződést ír majd alá – a BBC 5.5 évet említ, ami azért logikusabbnak is hangzik. Utóbbi szerint 400 millió euró lesz a kivásárlási ára.

Spanyol lapok szerint a futballista a helyszínen tekinti meg a Barcelona vasárnapi, Levante elleni összecsapását.

Nyáron a Barca a 222 millió euróért távozó Neymart Coutinhóval és Ousmane Dembélével akarta pótolni. Utóbbit 105 millió euróért már augusztus végén meg is szerezte a Dortmundtól.

Érdekesség, hogy a 2013-ban az Intertől 9 millió euróért megszerzett Coutinho ebben a szezonban már nem szerepelhet a BL-ben, mivel a „vörösök” színeiben már játszott a sorozatban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!