A sportcélú beruházás miatt január első napjaitól már nem kell a sötét utcákon tréningezni a hosszútávfutóknak és a távgyaloglóknak.

Domján Miklós, a Dobó SE gyaloglóinak edzője szerint ez a fejlesztés egyrészt azért jó, mert elég veszélyes a forgalmas utcákon, járdákon edzeni, másrészt pedig azért, mert a világítás kitolja a lehetőségeket, látni, érzékelni lehet az időeredményeket.

A keddi és csütörtöki résztávos edzéseken már a stoppert is látjuk. Mi, gyaloglók a márciusi fedettpályás Európa-bajnokságra készülünk, itt, a veteránok között indul majd tanÍtványom, Bodorkós-Horváth Kata – tette hozzá az 1982-ben 50 km-en magyar bajnoki címet is nyert egykori sikeres gyalogló.

 

 

Szombathely egyik legkiválóbb senior sportolója, a többszörös veterán gyalogló Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes válogatott atléta készíti fel a hosszútávfutókat a tavaszi maratoni versenyekre. Major Ferenc tanítványai már az Ultra Balaton versenyre tréningeznek.

 

Nagyon vártuk már, nagyon kellett ez a villanyfényes segítség. Ilyenkor, a téli időszakban eddig elég balesetveszélyes volt a sötétben kerülgetni a járókelőket, az autókat, most ez megoldódott és örömmel használjuk este is a rekortánt – fogalmazott érdeklődésünkre Major Ferenc, a volt válogatott atlétától azt is megtudtuk, hogy a szinte tavaszias időjárás jól hat a felkészülésre, gyorsítja a tempókat, nem kell félni a sportolóknak, hogy meghúzódnak a hidegben.

A futópálya melletti táblára is felhívták figyelmünket a futók – akik között az esti edzésen ott volt többek mellett Vörös Gábor, Galovits Patrik, Kálovits Anikó, Papp Gergő és Tomka János is – és a gyaloglók, valamint edzőik.

Mint elmondták, arra figyelmeztet a tábla, hogy bizonyos szabályokat itt is be kell tartani mindenkinek, legyen az dobó vagy futó atléta. Leírjuk, hogy mindenki tudja: az 1-es, 2-es pályát mindig szabadon kell hagyni, mert az nem bemelegítő pálya, a 7-8-as pályán kell megtenni a bemelegítést, de a váltás gyakorlásakor a sprinterek a 3-4-es pályát is használhatják.

A hosszútávfutók március végén Bécsben randevúznak, a maratoni versennyel indul majd a 2018-as versenyszezon.

A SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. beruházásának részleteire hamarosan visszatérünk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!