A Répcelaki SE új szakosztályvezetőt nevezett ki a labdarúgó csapat élére a téli szünet alatt. A korábbi NB I-es játékossal, Graszl Károllyal a repcelakisport.hu közölt hosszabb interjút, ezt változatlanul közöljük.

“2005-ben, az akkori NBII-es  Balatonlellén kezdtem a pályafutásomat, onnan elkerültem Kaposvárra, ott mutatkoztam be az első osztályban. Szinte évente igazoltam más csapathoz, jó ajánlatokat kaptam, így jutottam ki Ciprusra, az első ligában szereplő Nea Salamina együtteséhez. Élveztem a légiós életet, jó volt a csapat, jól ment a játék, és tulajdonképpen ki ne szeretne egy mediterrán ország tengerpartján élni, de sajnos a csapat anyagi helyzete nem volt a legstabilabb, így egy szezon után  haza is jöttünk onnan. Akkor keresett meg korábbi kaposvári edzőm, Sisa Tibor, aki Gyirmótra hívott játszani. Jó lehetőségnek találtam, mert feljutni akaró együtteshez kerültem, bíztam benne, hogy fel is jut a csapat a bajnokság végére, illetve közel voltunk a családhoz is, ami ilyen vándorélet esetén elég ritka dolog. 2 gyirmóti szezon után kisvárdai, majd győri játékos lettem. Az ETO-nál sajnos sérüléssel kezdtem a felkészülést, keresztszalag-szakadást szenvedtem egy felkészülési mérkőzésen, emiatt fél évet ki kellett hagynom. A meccsrutin visszaszerzése érdekében fél évre a Puskás Akadémia második csapatához kerültem kölcsönbe, majd nyáron vissza az ETO-hoz.  Ekkor közös megegyezéssel szerződést bontottunk, mert nem sok játéklehetőségem lett volna, illetve az anyagi háttere is kérdéses volt a klubnak.

Jelenleg Ajkán játszom, szeretnénk a következő szezont az NB2-ben kezdeni, bízunk benne, hogy a tavasszal sikerül megnyerni a bajnokságot. Feleségem révén kerültem Répcelakra, 2 éve élünk itt, és hosszú távra tervezünk, most kezdünk építkezni.  Időközben megszereztem az edzői  „C” licenszet, illetve mikor megtudtam, hogy szakosztályvezetőt keresnek Répcelakra, gondoltam kipróbálom magam. Itt szeretném megköszönni az elnökségnek, hogy bizalmat szavaztak nekem. 

A labdarúgásról eddig mint játékos kaptam rengeteg tapasztalatot, sok klubnál megfordultam, láttam pozitív és negatív dolgokat is, és ezt a tapasztalatot szeretném a munkám által a répcelaki sport javára fordítani. Bízom abban, hogy a befektetett munka idővel meghozza a gyümölcsét, és az edző kollégákkal közösen el tudjuk érni, hogy Répcelak utánpótlása jó útra terelődjön. Szeretnék családias hangulatot kialakítani, ahová a gyerekek örömmel jönnek, és képviselik ezáltal Répcelak városát. Minden nem fog egyik pillanatról a másikra megváltozni, de bízom benne, hogy a gyerek is érezni fogják, hogy pozitív irányba lépünk előre. Németh Gábor elnök úrral egyeztetve arra a megállapításra jutottunk, hogy az elmúlt években talán nem a megfelelő módon és mennyiségben volt az utánpótlással foglalkozva, és elsődleges szempont ennek a negatív hatásnak a visszafordítása. Mint szakosztályvezető az utánpótlás mellett a felnőtt csapatunk munkáját is próbálom segíteni. December eleji kinevezésem óta több játékossal is folytattam megbeszélést.  A téli időszakban lesznek távozó és érkező játékosok is, de ezekről a változásokról még nem szeretnék semmit elárulni.”

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!