A hétvégén megkezdték a tavaszi felkészülést a Vép VSE labdarúgói. Ezúttal nem stoplisban, hanem hurkatöltővel, bárddal és bográccsal felszerelkezve. Aggodalomra semmi ok, hiszen a játékosok nem pályát változtattak, hanem hagyományos csapatépítő disznóvágást tartottak a futballpálya mellett. Minden év elején összejönnek a Vép színeiben játszó öregfiúk kiegészülve a felnőtt, valamint az utánpótláskorú játékosokkal, akikhez a szurkolók is csatlakoztak, hogy egy jó disznótorossal kezdjék az esztendőt.

Szép számmal megjelentek a fiatalok és idősek egyaránt és jó hangulatban folyt a munka. Volt forralt bor és meleg tea is. Délelőtt egy kis focival hangolódtak az ebédre, helyet csinálva a friss májnak. Kora délután töpörtyű illat járta be a környéket. Bizony volt olyan, aki először kóstolta ezt a csemegét és nagyon ízlett neki. Az idősek nemcsak a pályán, hanem a konyhában is megmutatták a trükköket, amire próbáltak odafigyelni a fiatalok.

Igazán hangulatos, élményben gazdag napot töltöttek együtt a sportemberek és a szurkolók, majd a közös vacsora elfogyasztását követően már a labdarúgás kerül ismét a fókuszba.  Remélhetőleg a hagyomány tovább folytatódik és pár év múlva már a most kuktaként segédkező fiatalok tanítják majd a következő generációt. Nemcsak a focira…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!