Csütörtökön este egymásnak feszült az NB I-es utánpótlás bajnokságban pallérozódó Illés Akadémia U19-es csapata, és a megyei I. osztályú Répcelak gárdája. A zord hideg ellenére nézők is voltak a találkozón, sőt maga Michal Hipp is megtekintett pár percet a mérkőzésből.

A répcelakiak már túl vannak egy felkészülési mérkőzésén, a múlt hétvégén a Vép ellen értek el 2:1 arányú győzelmet.

Ahogy azt az Illés Akadémia szakembereitől megtudtuk, azért szeretnek a megyei I. osztályban szereplő Répce parti együttes ellen játszani, mert nagyon szervezetten és masszívan futballoznak, ezáltal ez egy jó gyakorlás nekik az NB I-es utánpótlás bajnokságra.

Ezúttal az U19-esek mérkőztek meg a szintén többnyire fiatal erőkből álló répcelaki gárdával.

A találkozó a vártaknak megfelelően kezdődött, a szombathelyiek birtokolták és járatták a labdát, a vendégek pedig próbálták lezárni az üres területeket, amely az első félidőben remekül sikerült nekik. Az akadémia játékosai távoli lövésekből próbáltak veszélyeztetni, de fölényük meddőnek volt mondható, a répcelakiak pedig igyekeztek kontrákkal meglepni őket, ám ezek többsége pontatlan volt, helyenként azonban szép cselekkel hozták ki a labdát. Az első játékrészben gól nem született.

A második etapot aztán rögtön góllal kezdte az Illés, egy oldalszabadrúgás pattant meg kedvezően a szombathelyiekre nézve, talán ekkor még a cserék hatására rendezetlen volt a répcelaki gárda. Ezután sokáig nem történt semmi említésre méltó, majd ismét betaláltak a szombathelyiek, sőt a találkozó hajrájához érve egy szöglet után már 3 góllal vezettek, amit már nem sikerült növelniük, így a mérkőzés vége 3:0, a vendéglátó javára.

A répcelakiak egy ilyen erős ellenfél ellen is remekül vizsgáztak védekezésben, vasárnap pedig újabb mérkőzésen lépnek pályára hazai környezetben a Zalaszentgrót ellen, amiről mi szintén beszámolunk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!