Szűk két hónapja léptek utoljára pályára a Szombathelyi Haladás VSE női kézilabdásai, akkor az év zárásaként a Pilisvörösvár otthonában arattak szenzációs sikert Szabó Jankáék. Azóta pedig birtokba vehették az új otthonukat, a minden igényt kielégítő, 21. század által elvárt korszerű sportkomplexumot, amelyet az Érd elleni összecsapással fel is avattak a vasi lányok.

A szűk pihenést követően már január elején megkezdte a munkát a Haladás Kovács László vezetőedző irányításával.

Császár Zsófiára (23) nem, Szabó Jankára (77) viszont számíthat mestere Kovács László

– Sajnos nem úgy sikerült a felkészülésünk, ahogy szerettük volna. A sérülést játékosaink száma sajnos nem csökkent. Úgy tűnik, hogy Császár Zsófit márciusban műtik, Bolfán Nikolett és Freiberger Ivett rehabilitációját tölti. Guttyán Adrienn pedig még egy orvosi ellenőrzésre van attól, hogy teljes értékű munkát végezhessen. Ráadásul kisebb vírusok is tizedelték a csapatot, valamint a vizsgaidőszak is befolyásolta az edzéslátogatásokat. Ennek ellenére bizakodó vagyok a tavaszt illetően. Lehet, hogy csak 1-2 hét múlva érződik az elvégzett munkánk gyümölcse. A szombati találkozótól azt várom, hogy tisztesen helytállunk, amiben egy meglepetés győzelem vagy egy szorosabb mérkőzésen elszenvedett vereség is megtörténhet. Mivel nem mi vagyunk az esélyesek, így sokkal nyugodtabban futhatunk neki a találkozónak.

Hasonlóan pozitív tavaszt vár a Haladás kézilabda szakosztályának elnöke, Gál Sándor is:

– Nagyon örülünk, hogy végre nemcsak birtokba vettünk, hanem be is laktuk új, állandó otthonunkat. Csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, ami a felszereltséget illeti, hiszen a futófolyosótól kezdve, az erősítőtermen át, egészen a videóelemzéshez szükséges konferenciaterem is adott. Hihetetlen milyen pluszt tud adni egy ilyen létesítmény a felkészülésünkhöz.

A sérülések továbbra is tizedelik a csapatot. Történt esetleg változás a keretben?

– Igen, úgy igyekeztünk megerősíteni az együttest, hogy ne csak támadásban, hanem védekezésben is hozzá tudjanak tenni az érkezők a csapat teljesítményéhez. Ennek szellemében igazoltuk le Simsik Cyntiát, aki balszélsőként vethető be. Őt Dorogról csábítottuk Szombathelyre. Kozma Dominikát Csurgóról szerződtettük. A 21 éves játékos irányítóként és balátlövőként segíti munkánkat. Továbbá Takács Inez is minket erősít, aki szintén irányítóként és átlövőként lesz erőssége csapatunknak.

Milyen célokat fogalmaztak meg az együttessel szemben?

– Nem igazán szerettük volna plusz terhet tenni a lányok vállára, így a csapatépítés jegyében a minél jobb helyezés elérése a célunk. Bevallom titokban reménykedek egy kiugró eredményben, ami azt jelenti, hogy odaérhetünk az 5-6. hely egyikére is.

Rinyamenti KC – Szombathelyi Haladás
2018. február 3. szombat – 18:00 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!