Ahogy a nyári példa is mutatja, Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője szereti izgalmasra és közösségformálóra tervezni a felkészülési időszakokat.

A nyári nomád futó-edzőtábor után a téli időszakra a szlovákiai Tátrába vitte övéit a mester. A mindennapos futó program mellett a játékosok sílövészettel és sífutással is készültek a tavaszi idényre.

Ugrai Roland egy, az instagram oldalára feltöltött képén keresztül engedett betekintést a tábor hangulatába.

Training camp😂🗻⛷

Ugrai Roland (@ugrairoli) által megosztott bejegyzés,

A csapat egyébként már hazaérkezett a múlthét folyamán, azóta pedig labdás edzésekkel készülnek. Ennek kapcsán Bódog Tamás a dvtk.eu-nak nyilatkozott.

“Amellett, hogy rendesen dolgozott mindenki, jókedvűen teltek a Magas-Tátrában eltöltött napok. Próbáltuk a sífutással és a biatlonnal feloldani azt a monotonitást, ami ilyenkor a játékosoknál jelentkezni szokott. Így a munka is könnyebben ment, és többet is tudtunk elvégezni, mint egy egyszerű futó edzőtáborban. A fiúk hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, mindenki odatette magát, senki nem panaszkodott a nagy terhelés miatt.”

A kérdésre, hogy nem-e féltette játékosait az esetleges sérülésektől, így reagált.
“Én is estem-keltem, így magamból kiindulva tudtam, hogy ez benne van. De az igazság az, hogy az edzőközpontban egy edzésen is bármikor megsérülhet bárki, pont ugyanannyi esélye van. Mivel más a mozgás, és legtöbbjüknek a síléc is szokatlan volt, így néha látványosabb esések voltak, de mindenki tudott vigyázni magára, így igazi veszély nem volt benne. Azért ez nem óriás-műlesiklás volt, hanem sífutás, ahol nem érkeznek akkora lendülettel, így nem is tudtak akkorát esni. Ugyanakkor az egyensúlyzavar kiütközött egy-két játékosnál, amikor kanyarodni kellett, többek között nálam is. Én úgy gondolom, hogy pont ezek a vicces jelenetek voltak azok, amik feloldották a komor-monoton hozzáállást a munkához.”

Az edzőtáborról és a különféle programokról fotókat a következő linken lehet megtekinteni: http://dvtk.eu/kep-galeriak/1-labdarugas-sportag

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!