Az Nb I/B. nyugati csoportjának listavezetője látogatott a vasi megyeszékhelyre a bajnokság 15. fordulójában. A Haladás szurkolóinak és játékosainak legnagyobb örömére végre saját otthonában fogadta nagy nevű ellenfelét. Kovács László a hazaiak vezetőedzője kihangsúlyozta az összecsapás előtt, hogy tanítványai keményen készültek a találkozóra és céljuk az volt, hogy megnehezítsék az esélyesebb vendégek dolgát.

Ez azonban a mérkőzés első perceiben nem igazán sikerült. A volt szombathelyi Szabó Kitti vezérletével gyorsan előnyre tett szert a NEKA és kemény védekezésüknek köszönhetően a zöld-fehérek csak nehezen tudták tartani a lépést ellenfelükkel. Kovács László jól forgatta csapatát és előbb Kaposvári Anita, majd Szabó Janka bombázott a kapuba. A túloldalon Schatzl Natalie és Horváth Laura voltak formában. Egészen a félidő feléig. Ekkor megakadt a vendégek gépezete és elkapta a fonalat a Haladás. Zsinórban három gólt szereztek a szombathelyiek és a szurkolók már a vezetésnek is örülhettek. Ebben a periódusban az újonnan érkező Simsik Cyntia, valamint a hétméteresből betaláló Hrabovszky Helga vállalta magára a gólgyártást. A szünetig megőrizte előnyét a Hali, amely 16-14 arányban vezetett.

Nagyon keményen védekeztek a vendégek – Gerencsér Zsófia is többször került a “darálóba”

A fordulást kvöetően Kovács László Baranyai Enikőt és Kozma Dominikát is pályára küldte, ezzel okozva zavart az ellenfél védekezésében. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen állandósította 2-3 gólos előnyét a Haladás. A vendégek időkérése is csak átmenetileg használt, mert a szurkolók lelkesedésétől hajtott hazaiak parádéztak a pályán. A csapat tartását mutatja, hogy a kihagyott helyzeteket, hétmétereseket követően sem esett össze a Hali. A hajrában próbálta ledolgozni hátrányát a NEKA, de egyre idegesebbé váltak és a védekezésük sem volt olyan hatékony, mint korábban. Márkus Dalma pedig a második játékrészben parádézott a kapuba, ezzel is kedvét szegte a Balaton-parti együttes játékosainak. Egy-egy keményebb szabálytalansággal lehetett észrevenni, hogy nincsenek hozzászokva a vereséghez. Már pedig nem sikerült fordítaniuk, a zöld-fehér kézilabdázók és szurkolóinak legnagyobb örömére. Megérdemelten aratott győzelmet a hatalmas szívvel játszó és minden csapatrészben az ellenfél feje fölé nőtt Haladás.

Szombathelyi Haladás – Nemzeti Kézilabda Akadémia
26-25
(16-14)

Haladás: Márkus – Kiss N. 1, Kaposvári 4, Gerencsér 1, Takács 2, Szabó 8, Simsik 4.
Csere: Dudora (kapus), Hrabovszky 2, Kozma 2, Sebestyén 2, Baranyai.
Vezetőedző: Kovács László

Haladás – NEKA

Közzétette: Hungary Sport – 2018. február 11.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!