A Magyar Kupa nyolcas döntője előtt a Falco csapatkapitánya a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy jó ágra került a csapat.

Nem szabad, hogy már magunkénak tudjuk, hogy megvan a győzelem. A kupa teljesen más dolog, mint a bajnokság. Itt az adott napon dől el, hogy ki a jobb csapat és nincs esélyed javítani. Ezzel tisztában vagyunk, azt hiszem, tavaly sokat tanulhattunk ebből. A minimális cél, hogy az első napon a Pécset legyőzzük, ennek meg kell lennie és egyelőre csak erre szabad koncentrálnunk nem is arra hogy mi lesz ha….Az első meccs a legfontosabb és azt mi pénteken 13 órakor játsszuk! Remélem, hogy az új légiósunk, Steve tud nekünk segíteni abban, amiben kell és jól beilleszkedik a csapatba – tette hozzá Váradi Benedek.

A Pécsi VSK-VEOLIA – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely negyeddöntő 13 órakor kezdődik Debrecenben, a Főnix Csarnokban. 

A másik vasi csapat, az Egis Körmend nehezebb ágra került, hiszen a bajnoki címvédő székesfehérváriakkal hozta őket a ,,szerencse”.

Felemás előjelekkel futhat a találkozónak a Körmend ellenfele, az Alba Fehérvár együttese. Korábban a bajnokságban és a FIBA Europe Cup kiírásában is legyőzte a Dzunic-alakulat a Rába-parti gárdát, mégis esélyesek a piros-feketék is. Egyrészt kupaspecialista csapatként korábban többször is fittyet hányva az előzetes erőviszonyokra győztesen hagyták el a pályát.

A hétszeres kupagyőztes győzelemmel hangolt, hiszen legutóbb az ősi rivális Zalaegerszeget verték Gasper Potocnikék. Ugyanakkor a fehérvári kosarasok a Kecskemét ellen szenvedtek vereséget. Ráadásul több játékos sérüléssel bajlódik, így végleges keretet csak a találkozó napján hirdet Branislav Dzunic. A piros-feketék kosarasai már csütörtökön megérkeztek a helyszínre, ahol jó hangulatban töltötték az estét.

Az Egis Körmend – Alba Fehérvár negyeddöntő 18 órakor kezdődik. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!